
Η μεγαλύτερη «Αida» στο Διεθνές Φεστιβάλ της Σαγκάης
Την πιο μεγάλη- από την άποψη των μεγεθών - παράσταση της «Αida» του Βέρντι, που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί είχαν την ευκαιρία να δουν οι θεατές των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Σαγκάης. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου από ένα θιάσο που ξεπερνούσε τους 3.000 ανθρώπους.
45
Την πιο μεγάλη- από την άποψη των μεγεθών – παράσταση της «Αida» του Βέρντι, που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί είχαν την ευκαιρία να δουν οι θεατές των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Σαγκάης. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου από ένα θιάσο που ξεπερνούσε τους 3.000 ανθρώπους.
Η ίδια όπερα έχει παιχτεί σε αρκετές μεγαλοπρεπείς εκδοχές, με τελευταία την παράσταση στην Αίγυπτο, όπου παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 1999, με φόντο τις πυραμίδες, αλλά ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε μέσα στ ένα κινέζικο γήπεδο.
Το στάδιο της Σαγκάης διαμορφώθηκε έτσι ώστε να θυμίζει τοπίο της αρχαίας Αιγύπτου και ως σκηνικό τοποθετήθηκε μία πυραμίδα ύψους 30 μέτρων, η οποία μετατρεπόταν για τις ανάγκες τις παράστασης σε μία γιγάντια σφίγγα.
Κάποιες κριτικές πάντως βρήκαν ότι η ακουστική του γηπέδου ήταν κακή και η μεγάλη απόσταση των καλλιτεχνών από τους θεατές απαγορευτική για την παρακολούθηση του έργου.
Όπως αναφέρει το BBC, oι υπεύθυνοι της διοργάνωσης επιδιώκουν να μετατρέψουν το Διεθνές Φεστιβάλ τεχνών της Σαγκάης σε έναν πολιτιστικό θεσμό με διεθνές κύρος, στο πρότυπο του Φεστιβάλ του Εδιμβούργου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΥΠΑ: Αναταράξεις στην προμήθεια των νέων ραντάρ
- Σκάνδαλο Μάντελσον – Έπσταϊν: Emails για επίσκεψη 15χρονης
- Όταν τα ψέματα γίνονται τρόπος ζωής
- Μοριακές θεραπείες στοχεύουν στην αιτία των καρδιοπαθειών
- Το ιστορικό σχολείο που καταρρέει βουβά στην καρδιά της Αθήνας – «Εχω στείλει δεκάδες επιστολές για τα παράθυρα»
- Η Cardi B ξοδεύει χρήματα σε strip club και όχι σε τζετ





