Εικόνες του Αιγαίου στο Παρίσι
Την έκθεση φωτογραφίας «Αιγαίο: Εικόνες της Ελλάδας» εγκαινίασε την Τρίτη στο Παρίσι ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ Ιωάννης Νικολάου, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Eλισάβετ Παπαζώη, του Έλληνα πρέσβη Ηλία Κλη και του πρέσβη της Κύπρου Ανδρέα Μαυρογιάννη.
43
Την έκθεση φωτογραφίας «Αιγαίο: Εικόνες της Ελλάδας» εγκαινίασε την Τρίτη στο Παρίσι ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ Ιωάννης Νικολάου, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Eλισάβετ Παπαζώη, του Έλληνα πρέσβη Ηλία Κλη και του πρέσβη της Κύπρου Ανδρέα Μαυρογιάννη.
Στην έκθεση συμμετέχουν 11 φωτογράφοι με 120 έργα τους. Θα διαρκέσει έως τις 18 Νοεμβρίου και παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο Les Sources de lEurope (Οι Πηγές της Ευρώπης), με πρωτοβουλία της ΓΓ Τύπου και του Μουσείου Μπενάκη.
Συγκεκριμένα, τις έγχρωμες εικόνες έχουν καταγράψει οι φωτογράφοι Αρης Παύλος, Κώστας Βέργας, Νίκος Τασούλας και Νίκος Κασέρης, ενώ με ασπρόμαυρο φιλμ έχουν δουλέψει οι Ηλίας Κοσίνδας, Τάκης Ροϊδάκης, Ηλίας Βούλγαρης, Κώστας Ορδολής, Θεόδωρος Χουρμουζιάδης, Νίκος Οικονομόπουλος και η Γερμανίδα φωτογράφος Σολβέι Κέλερ, η οποία ζει στην Ελλάδα.
«Με την έκθεση αυτή θέλουμε, πάνω από όλα, να αναδείξουμε το χρώμα του Αιγαίου, την παράδοση, αλλά και τη σύγχρονη ζωή» δήλωσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο κ. Νικολάου και προσέθεσε: «Αρκετοί από εσάς αναγνωρίζετε πολλά από τα υπέροχα αυτά τοπία, αλλά και τα μνημεία τα οποία μαρτυρούν την ύπαρξη αρχαίων πολιτισμών και που με το πέρασμα των χρόνων συνέβαλαν στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών ιδεωδών».
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως, μετά το Παρίσι, η έκθεση θα μεταφερθεί στο Ελσίνκι και στη Στοκχόλμη, ενώ έχει ήδη παρουσιαστεί στην Ουάσινγκτον και στη Βοστόνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γροιλανδία: Η Ρωσία παρακολουθεί από μακριά – Και ίσως βλέπει την «ιδανική λύση» στον πόλεμο στην Ουκρανία
- Μεγάλη απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Πάρτι, crypto, πόζα και ματωμένα supercar ενώ το Ιράν φλέγεται – Oργή για τη χλιδή των γόνων της ιρανικής ελίτ
- Ιδανικό ξεκίνημα με γκολ για τον Ολυμπιακό – Άνοιξαν το σκορ οι «ερυθρόλευκοι με Κοστίνια (1-0, vid)
- Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 σε Αρκαδία, Μεσσηνία, Κορινθία και Λακωνία – «Περιορίστε τις μετακινήσεις»
- «Εκρηκτική» η ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη – Το εντυπωσιακό κορεό των οπαδών του Ολυμπιακού (vid+pics)



