
Απονεμήθηκαν τα πρώτα βραβεία για ηλεκτρονικά βιβλία
Δύο Αμερικανοί συγγραφείς μοιράστηκαν το πρώτο βραβείο που απονεμήθηκε ποτέ για ηλεκτρονικό βιβλίο (eBook). Πρόκειται για τους Ντέιβιντ Μαράνις και Έντουιν Σορμπς, οι οποίοι διακρίθηκαν στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης.
65
Δύο Αμερικανοί συγγραφείς μοιράστηκαν το πρώτο βραβείο που απονεμήθηκε ποτέ για ηλεκτρονικό βιβλίο (eBook). Πρόκειται για τους Ντέιβιντ Μαράνις και Έντουιν Σορμπς, οι οποίοι διακρίθηκαν στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης.
Ο Μαράνις βραβεύτηκε για το When pride still mattered και ο Σορμπς για το Paradise Square, ενώ υπήρξαν ακόμα εκατό υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο των 70 χιλιάδων λιρών (40,7 εκατομμύρια δραχμές).
Τα ηλεκτρονικά βιβλία μπορεί κανείς να τα κατεβάσει από το Διαδίκτυο και να τα διαβάσει στην οθόνη του PC ή ακόμα και του υπολογιστή χειρός. Σκοπός του βραβείου είναι, σύμφωνα με τους οργανωτές της έκθεσης, να αναγνωριστούν τόσο το δυναμικό της νέας τεχνολογίας για τους συγγραφείς και τα εκδοτικά μέσα όσο και η σημασία της για το αναγνωστικό κοινό σε όλο τον κόσμο.
Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Πέτερ Μόλμαν, δήλωσε ότι το φορμά καθώς και η τεχνολογία των ηλεκτρονικών βιβλίων χρειάζονται περαιτέρω βελτίωση, προκειμένου να γίνουν όσο πιο απλές και κατανοητές γίνεται, όπως μετέδωσε το ΒΒC το Σάββατο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Κατάπαυση του πυρός και διευθέτηση της κρίσης μέσω διαπραγματεύσεων ζητά η Κίνα
- Η Ρωσία ανακοινώνει την κατάρριψη 148 ουκρανικών drones μέσα σε 3 ώρες
- Συρία: Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον πρώην… τζιχαντιστή Τζολάνι, συνοδευόμενος από τον Φιντάν
- Λίβανος: 11 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Κοριτσάκι 4 ετών ανάμεσά τους
- Πετρέλαιο: Ανοίγουν με άνοδο οι αγορές και οι τιμές για το WTI και το Brent ξεπερνούν τα 110 δολάρια το βαρέλι
- Νιγηρία: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε επίθεση ενόπλων

