
Νέο τμήμα για το Φεστιβάλ των Καννών
Ένα νέο τμήμα με τον τίτλο Residence πρόκειται να προστεθεί στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Καννών. Το τμήμα αυτό θα φιλοξενεί τις πρώτες μεγάλου μήκους σκηνοθετικές προσπάθειες νέων δημιουργών και μπορούν να συμπεριληφθούν σε αυτό σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο.
69
Ένα νέο τμήμα με τον τίτλο Residence πρόκειται να προστεθεί στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Καννών. Το τμήμα αυτό θα φιλοξενεί τις πρώτες μεγάλου μήκους σκηνοθετικές προσπάθειες νέων δημιουργών και μπορούν να συμπεριληφθούν σε αυτό σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο.
Η πρωτοβουλία αυτή στηρίχτηκε από το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου της Γαλλίας (Centre National Cinematographie) καθώς και από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Ήδη, μια θεσμοθετημένη επιτροπή από τους παραπάνω φορείς και υπό την προεδρία του σκηνοθέτη Όλιβερ Ασάιας επέλεξε το πρώτο γκρουπ των σκηνοθετών που θα παρουσιάσουν τις παρθενικές ταινίες τους στο Residence και προέρχονται από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Φινλανδία και την Ουγγαρία.
Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Καννών υπήρχε τμήμα, το οποίο περιλάμβανε ταινίες νέων σκηνοθετών μικρού μήκους. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο τμήμα του φεστιβάλ, το οποίο εισήχθη το 1997 και ονομάζεται Cinefondation. Παρουσιάζει ταινίες μικρού μήκους από νέους δημιουργούς, ακόμη και από φοιτητές κινηματογραφικών σχολών. Το τμήμα αυτό γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, αφού κάθε χρόνο διπλασιάζονται οι συμμετοχές. Φέτος παρουσιάστηκαν εκεί περίπου 800 ταινίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτή μπορεί να είναι η αιτία που η αρτηριακή πίεσή σας δεν πέφτει
- Η ΕΕ προειδοποιεί για «μακροχρόνιο» ενεργειακό σοκ – Εξετάζει σχέδιο για δελτίο στα καύσιμα
- Ηράκλειο: Νεκρός 65χρονος – Έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας
- Ο Πάολο Μαλντίνι στο προσκήνιο για την Εθνική Ιταλίας: Το δίλημμα της FIGC και οι ισορροπίες εξουσίας
- Γιατί το ΠΑΣΟΚ ζητά εκλογές και «καρφώνει» την κυβέρνηση για υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ 2
- Youth Pass: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση για Youth Pass – Σε ποιες επιχειρήσεις χρησιμοποιείται





