
Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για την υγεία του Φέρεντς Πούσκας
Οι «επίσημοι επισκέπτες» περνούν από το νοσοκομείο της Βουδαπέστης σε καθημερινή σχεδόν βάση, αφού ανάμεσα στους νοσηλευόμενους βρίσκεται ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους όσους έχουν σχέση με το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Ο λόγος για το «θρύλο» του ουγγρικού ποδοσφαίρου Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος έχει εισαχθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας τη συγκίνηση και το ενδιαφέρον όλων όσων έχουν συνεργαστεί μαζί του και τον έχουν γνωρίσει από κοντά.
75
Οι «επίσημοι επισκέπτες» περνούν από το νοσοκομείο της Βουδαπέστης σε καθημερινή σχεδόν βάση, αφού ανάμεσα στους νοσηλευόμενους βρίσκεται ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους όσους έχουν σχέση με το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Ο λόγος για το «θρύλο» του ουγγρικού ποδοσφαίρου Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος έχει εισαχθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας τη συγκίνηση και το ενδιαφέρον όλων όσων έχουν συνεργαστεί μαζί του και τον έχουν γνωρίσει από κοντά.
Δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην ανταποκρίθηκε στο «κάλεσμα» της οικογένειας του Πούσκας για βοήθεια και, φυσικά, το ίδιο έκανε και ο Παναθηναϊκός, τιμώντας τον προπονητή υπό την ηγεσία του οποίου οι «πράσινοι» έγραψαν το «έπος του Γουέμπλεϊ». Ο ΠΑΟ, μάλιστα, διά στόματος του προέδρου του, Αγγελου Φιλιππίδη, πέρα από την άμεση βοήθεια που ήδη έχει προσφέρει στον «Πάντσο», δηλώνει διατεθειμένος να κάνει και ό,τι επιπλέον χρειαστεί.
Οι… τελευταίοι επισκέπτες του Πούσκας ήταν Ισπανοί. «Είναι σε πολύ καλή διάθεση» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Ανχελ Μαρία Βιλάρ, ο οποίος βρέθηκε στην Ουγγαρία για να δει τον ποδοσφαιριστή που έγραψε ιστορία με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης.
«Ένα, δύο μήλα και μία ποδοσφαιρική μπάλα ήταν αυτά που ζήτησε ο Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος δεν έχει χάσει σε καμία περίπτωση το κέφι του. Μάλιστα, έκανε και σχόλιο για το ποδόσφαιρο, υποστηρίζοντας ότι ήταν καλύτερα, όταν παιζόταν σε φυσικό χορτάρι και τα γήπεδα ήταν ασφυκτικά γεμάτα» κατέληξε ο Βιλάρ.
Η οικογένεια του Φέρεντς Πούσκας, θέλοντας να αντιδράσει σε όσα ακούγονται ότι δηλαδή ο «καλπάζων συνταγματάρχης» αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, ανακοίνωσε μέσω δικηγόρου ότι αιτία της εισαγωγής του Ούγγρου «θρύλου» του ποδοσφαίρου δεν είναι κάποια ανίατη και επικίνδυνη ασθένεια, αλλά η διεξαγωγή ενός γενικού τσεκάπ. Αλλωστε, ο Φέρεντς Πούσκας δεν είναι πλέον… παιδάκι.
Μαζί με τον Βιλάρ, στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο Γκιόργκι Καρπάτι, προσωπικός φίλος του Πούσκας και ένας από τους μεγαλύτερους πολίστες της Ουγγαρίας, που έχει κερδίσει τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια με την εθνική ομάδα της χώρας του.
«Ο Πούσκας παραμένει πάντα ο ίδιος μεγάλος πλακατζής» σχολίασε ο Καρπάτι.
Όπως υποστήριξε ο Βιλάρ, «ο Πούσκας δεν ανήκει μόνο στο ουγγρικό και το ισπανικό ποδόσφαιρο, είναι μία από τις μεγαλύτερες μορφές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου».
Η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου προσανατολίζεται να αφιερώσει επίσημα τον αγώνα ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Ισπανία στις 27 Μαρτίου του 2002 στη Βουδαπέστη στον «Πάντσο», προσφέροντάς του ένα δώρο για τα 75α γενέθλιά του που πάντα θα θυμάται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Σοκ στην Φρανκφούρτη: Τουλάχιστον 10 τραυματίες στο αεροδρόμιο μετά από κατάρρευση ρύγχους σταθμευμένου αεροσκάφους
- Γαλλία: Μαχητικά αναχαίτισαν την περασμένη εβδομάδα ρωσικά αεροσκάφη 11 φορές πάνω από τη Βαλτική
- Tonight the Music Seems So Loud: Η ιστορία του Τζορτζ Μάικλ πίσω από τα πρωτοσέλιδα
- ΕΠΟ: Ο Γκαγκάτσης δεν απάντησε στις καταγγελίες Καραπαπά για τη διαιτησία
- Ρωσία και ΗΠΑ «θα υπογράψουν συμφωνία για τη διάνοιξη σήραγγας που θα διασχίζει τον Βερίγγειο Πορθμό»
- Βουλή: Φοιτητές ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 – «Θα πουλάνε πτυχία, ενώ εμείς μοχθούμε δέκα χρόνια»





