Δεκαπενθήμερο ελληνικού κινηματογράφου στο Στρασβούργο
Στο πολιτιστικό κέντρο του Στρασβούργου «Odyssee» πραγματοποιείται από σήμερα, Πέμπτη, το δεκαπενθήμερο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, με τη συμμετοχή έξι παραγωγών από την πρόσφατη ελληνική κινηματογραφία.
46
Στο πολιτιστικό κέντρο του Στρασβούργου «Odyssee» πραγματοποιείται από σήμερα, Πέμπτη, το δεκαπενθήμερο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, με τη συμμετοχή έξι παραγωγών από την πρόσφατη ελληνική κινηματογραφία.
Στην εναρκτήρια τελετή, η οποία διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης από το Σύνδεσμο Ελληνογαλλικής Φιλίας και το γραφείο Τύπου της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Στρασβούργο, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της δημάρχου της πόλης, όλοι οι εκπρόσωποι των ελληνικών κοινοτήτων στην αλσατική πρωτεύουσα, ο κ. Βρεττάκος από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και πλήθος φίλων του ελληνικού σινεμά.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβληθούν οι ταινίες:
– «Η εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων» του Δήμου Αβδελιώτη
– «Χώμα και νερό» του Πάνου Καρνακατεβάτου
– «Το καναρινί ποδήλατο» του Δημήτρη Σταύρακα
– «Πέπερμιντ» του Κώστα Καπάκα
– «Όλα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη
– «Αυτή η νύχτα μένει» του Νίκου Παναγιωτόπουλου
Έπειτα από το τέλος κάθε προβολής θα ακολουθεί συζήτηση του δημιουργού με το κοινό.
Τo Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Στρασβούργο, πόλη όπου βρίσκεται και η έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τείνει να γίνει θεσμός για την προβολή της ελληνικής δημιουργίας στο χώρο της έβδομης τέχνης.
Νίκος Ρούσσης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τόρουν 2026: Με Τεντόγλου – Καραλή κι ακόμη έξι αθλητές η αποστολή για το Παγκόσμιο κλειστού στίβου
- ΠΑΣΟΚ: Ο Πελεγρίνης, ο «νόμος Διαμαντοπούλου» και η «φύρδην μίγδην» διεύρυνση του Δούκα
- Λάρισα: Στη φυλακή τέσσερα άτομα για την απάτη με τις χρυσές λίρες – Το ελικοδρόμιο και η «εξαγορά ψήφων»
- ΑΕΚ – Τόφας 96-88: 5X5 με Μπάρτλεϊ η «Ένωση», φουλάρει για πρωτιά και πλεονέκτημα
- Κάιλι Τζένερ: Προκλητική στο φακό του Vanity Fair, ανταποδίδει γυμνά «σ’ αγαπώ» στον Τιμοτέ Σαλαμέ
- LIVE: Βαλεφόλια – Παναθηναϊκός



