43

Εάν σας ζητούσαν να επιλέξετε -ανάμεσα στις εφημερίδες, τα βιβλία, το ραδιόφωνο, τα περιοδικά, τα μουσεία, την τηλεόραση και το Διαδίκτυο- την πιο αξιόπιστη πηγή παροχής πληροφοριών, τι θα διαλέγατε; Το 43%, πάντως, των Αμερικανών πολιτών απάντησαν: «Τα μουσεία».

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα ArtDaily, την έρευνα πραγματοποίησαν οι εταιρείες RKM Research και Western Research Group για λογαριασμό της εταιρείας σχεδιασμού μουσειολογικών μελετών Ueland, Junker, McCauley and Nicholson.


Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, τα βιβλία επέλεξε το 18%, το 9% διάλεξε τις εφημερίδες, το 8% το Διαδίκτυο, ενώ μόλις το 6% θεωρεί σωστές πηγές παροχής πληροφοριών την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα περιοδικά.


«Η επιλογή του κόσμου στη συγκεκριμένη έρευνα δίνει σαφή απάντηση για τη συμβολή των μουσείων στον πολιτισμό της χώρας μας» δηλώνει ο μέτοχος της εταιρείας μουσειολογικών μελετών Τζόε Νίκολσον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ