Συλλάβετε τον… Μάικλ Κέιν για τη συμμετοχή του στο ριμέικ του Κάρτερ!
Ο Μάικ Χότζες, σκηνοθέτης της περίφημης κατασκοπικής ταινίας Get Carter (Συλλάβετε τον Κάρτερ) με τον Μάικλ Κέιν, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το ριμέικ της ταινίας από τον Στίβεν Κέι με πρωταγωνιστή τον Σιλβέστερ Σταλόνε. Τόνισε, όμως, και την απογοήτευσή του για τη συμμετοχή του μεγάλου πρωταγωνιστή Κέιν σε έναν ελάσσονα ρόλο της νέας έκδοσης.
69
Ο Μάικ Χότζες, σκηνοθέτης της περίφημης κατασκοπικής ταινίας Get Carter (Συλλάβετε τον Κάρτερ) με τον Μάικλ Κέιν, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το ριμέικ της ταινίας από τον Στίβεν Κέι με πρωταγωνιστή τον Σιλβέστερ Σταλόνε. Τόνισε, όμως, και την απογοήτευσή του για τη συμμετοχή του μεγάλου πρωταγωνιστή Κέιν σε έναν ελάσσονα ρόλο της νέας έκδοσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα εκδοχή δεν προβλήθηκε στους δημοσιογράφους για να αξιολογηθεί, όπως συνηθίζεται. Οι εκπρόσωποι του Τύπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία όταν κυκλοφόρησε κανονικά στις αίθουσες. Ετσι, οι πρώτες κριτικές δημοσιεύτηκαν το πρώτο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας της ταινίας και δεν ήταν καθόλου κολακευτικές για το φιλμ.
Σύμφωνα με την Guardian, ο Μάικ Χότζες, δημιουργός της αυθεντικής εκδοχής, δήλωσε ότι το ριμέικ δεν ήταν απαραίτητο και με τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για αυτό θα μπορούσαν να έχουν γυριστεί αρκετές ταινίες με πρωτότυπο σενάριο. Ο Σιλβέστερ Σταλόνε κρατά το ρόλο του Κέιν και ο τελευταίος το μικρό ρόλο του Κλιφ Μπάμπι. «Ξαφνιάστηκα που ο Μάικλ Κέιν συμφώνησε να παίξει στην ταινία. Πάντοτε πίστευα ότι ο ρόλος του στην ταινία του 1971 ήταν ίσως ο καλύτερος της καριέρας του» δήλωσε ο σκηνοθέτης.
Τέλος, ο Χότζες μιλώντας για την εποχή των γυρισμάτων του «Κάρτερ» δήλωσε ότι η επιτυχία της ταινίας τον είχε ξαφνιάσει πολύ και πως δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν μια κλασική κατασκοπική ταινία, και συμπλήρωσε: «Χρειάστηκαν 36 μόνο εβδομάδες για τη συγγραφή του σεναρίου, τα γυρίσματα, το μοντάζ. Όλα έγιναν φοβερά βιαστικά και η μεγάλη επιτυχία της ταινίας στους κινηματογράφους ήταν κάτι εντελώς απρόσμενο για μένα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η 11άδα του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με την Μπέτις (pic)
- «Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική – Ισχυρή βροχόπτωση χτυπά την Αθήνα
- Προπονητής Σενεγάλης: «Ζητώ συγγνώμη, απλώς προσπάθησα να προστατεύσω τους παίκτες μου από την αδικία»
- Κατερίνα Λιόλιου: «Λογαριασμός», το νέο viral hit της τραγουδίστριας
- Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση 27χρονης από τον 24χρονο – Την εγκατέλειψε κι έτρεχε πίσω από τη μηχανή του
- Βρίσκεται στο Βερολίνο η 16χρονη Λόρα; – Σε συναγερμό οι ελληνικές αρχές


