69

Ο γνωστός σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα προχώρησε στην επανέκδοση της περίφημης ταινίας «Αποκάλυψη Τώρα», την οποία γύρισε το 1979, προσθέτοντας μία ολόκληρη ώρα στο φιλμ. Οι προσθήκες έγιναν με υλικό που δεν είχε συμπεριληφθεί στην κόπια που έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Κόπολα προχώρησε στη νέα εκδοχή της ταινίας επειδή θεωρεί ότι το σημερινό κοινό είναι πιο καλλιεργημένο και πιο ανεκτικό, ώστε να δει με διαφορετικό, πιο ώριμο μάτι κάποιες σκηνές που είχαν κοπεί στο τελικό μοντάζ το 1979. Ο 61χρονος σκηνοθέτης πήρε σκηνές από την ολοκληρωμένη αμοντάριστη κόπια και τις προσέθεσε σε αυτήν που είχε κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους, αυξάνοντας τη διάρκεια της ταινίας κατά μία ώρα.


Την επιμέλεια του νέου μοντάζ ανέλαβε ο βετεράνος μοντέρ Ουόλτερ Μερτς, ο οποίος είχε κάνει το μοντάζ της ταινίας το 79. Η νέα κόπια περιέχει περισσότερες σκηνές με τον Μάρλον Μπράντο, ο οποίος στην πρώτη εκδοχή εμφανίζεται περίπου 20 λεπτά, και περισσότερους, χιουμοριστικούς κυρίως, διαλόγους μεταξύ των πρωταγωνιστών. Τέλος, στη νέα εκδοχή υπάρχουν δύο νέα μουσικά κομμάτια του Κάρμιν Κόπολα, πατέρα του σκηνοθέτη και συνθέτη του μεγαλύτερου μέρους της μουσικής της ταινίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ