63

Στην αντεπίθεση πέρασε την Τρίτη ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης, μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του τη Δευτέρα η ΕΠΑΕ. Σε συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσε, τόνισε ότι απαιτείται η επέμβαση εισαγγελέα, επειδή η ΕΠΑΕ δεν έχει παραδώσει στο ελεγκτικό συμβούλιο τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου. Προσέθεσε ακόμη ότι δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος στο παιχνίδι του ΟΠΑΠ Πάμε Στοίχημα.

Ο έλεγχος της πολυϊδιοκτησίας πρέπει να γίνει από το ελεγκτικό συμβούλιο. Υπάρχουν κάποια κενά στο νόμο και επίκειται τροποποίησή του, ώστε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Το προηγούμενο ελεγκτικό συμβούλιο δεν έχει παραδώσει στο σημερινό τα αποτελέσματα του ελέγχου, τα οποία κρατά παράνομα η ΕΠΑΕ. Χρειάζεται να παρέμβει εισαγγελέας είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Φλωρίδης.


Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπαίνει στο στοίχημα


Ο υφυπουργός Αθλητισμού έθιξε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν προκαλέσει τριβές με την ΕΠΑΕ, όπως το Πάμε Στοίχημα, η έναρξη του πρωταθλήματος αλλά και το ντόπινγκ.


Πρώτα από όλα, δεν πρόκειται να μπουν ελληνικοί αγώνες στο Στοίχημα. Παράλληλα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι νόμοι δεν προβλέπουν άλλο οργανισμό εκτός από τον ΟΠΑΠ. Οποιος προσπαθήσει να δημιουργήσει δικό του, είναι παράνομος.


Για την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα. Δεν θα επιλέγει η ΕΠΑΕ με ποιον θα μιλάει από την Πολιτεία. Ο διάλογος μαζί της έχει αρχίσει από τη συνάντηση με τους προέδρους προσέθεσε.


Αναφορικά με το ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για θέμα της ΕΠΑΕ. Η Πολιτεία δεν πρόκειται να παρέμβει εξήγησε ο κ. Φλωρίδης, ο οποίος επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου από τη στιγμή που το θέτουν οι ίδιοι οι παράγοντές του.


Αν θέλουν τίμια τη διαιτησία, να την κάνουν τίμια και να μην ανακατεύονται κάποιοι πρόεδροι με τους μηχανισμούς της. Εμείς ως Πολιτεία θα συμβάλουμε διοργανώνοντας σεμινάρια σχετικά με τη διαιτησία τόνισε ο Γ.Φλωρίδης.


Για τη βελτίωση των συνθηκών σε οκτώ γήπεδα ποδοσφαίρου, μέσω των έργων βελτίωσής τους, είπε ότι τα έργα γίνονται από την Πολιτεία και από κανέναν άλλον. Ο καθένας ελέγχει τα του οίκου του κατέληξε ο Γιώργος Φλωρίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ