Υπάρχουν πολύ παλαιότεροι γαλαξίες από ό,τι πίστευαν έως τώρα οι αστρονόμοι
Βρετανοί επιστήμονες εκτιμούν ότι οι παλαιότεροι γαλαξίες μπορεί να έχουν σχηματιστεί δισεκατομμύρια χρόνια νωρίτερα από ό,τι πίστευαν έως τώρα. Αν η θεωρία τους αυτή αποδειχτεί αληθινή, τότε οι θεωρητικοί φυσικοί θα πρέπει να επανεξετάσουν τις απόψεις τους για το πώς σχηματίστηκαν οι γαλαξίες.
65
Βρετανοί επιστήμονες εκτιμούν ότι οι παλαιότεροι γαλαξίες μπορεί να έχουν σχηματιστεί δισεκατομμύρια χρόνια νωρίτερα από ό,τι πίστευαν έως τώρα. Αν η θεωρία τους αυτή αποδειχτεί αληθινή, τότε οι θεωρητικοί φυσικοί θα πρέπει να επανεξετάσουν τις απόψεις τους για το πώς σχηματίστηκαν οι γαλαξίες.
Σύμφωνα με τη μοντέρνα κοσμολογία, το Σύμπαν διαστέλλεται και οι γαλαξίες απομακρύνονται συνεχώς ο ένας από τον άλλον, με αποτέλεσμα το φάσμα του φωτός που εκπέμπουν να παρουσιάζεται μετατοπισμένο προς το ερυθρό σε κάθε παρατηρητή.
Μέχρι τώρα οι επιστήμονες πίστευαν ότι οι πρώτοι γαλαξίες σχηματίστηκαν σχετικά αργά στην εξέλιξη του Σύμπαντος, με αποτέλεσμα η μετατόπιση του φωτός των περισσότερων από αυτούς προς το ερυθρό να έχει περίπου την τιμή 1 (σύμφωνα με την κλίμακα που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι).
Οσο πιο μεγάλη είναι η μετατόπιση προς το ερυθρό που παρουσιάζει ένας γαλαξίας, τόσο πιο απομακρυσμένος είναι και τόσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία του.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Durham της Βρετανίας ανακοίνωσαν στη γενική συνέλευση της Διεθνούς Αστρονομικής Ενωσης, που συνεδριάζει στο Μάντσεστερ, ότι ανακάλυψαν γαλαξίες με μετατόπιση προς το ερυθρό, της οποίας η τιμή πλησιάζει το 5 ή το 6.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν γαλαξίες που σχηματίστηκαν πριν από δέκα δισεκατομμύρια χρόνια, όταν το Σύμπαν ήταν έξι φορές μικρότερο σε μέγεθος από σήμερα.
Οι αστρονόμοι του Πανεπιστημίου Durham μελέτησαν τους γαλαξίες ενός μόνο μικρού τμήματος του ουρανού χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά τηλεσκόπια, όπως μετέδωσε το BBC την Παρασκευή.
Τα ευρήματά τους έρχονται σε αντίθεση με την ισχύουσα θεωρία ότι οι γαλαξίες με μετατόπιση προς το ερυθρό που έχει την τιμή 2 αποτελούν το έσχατο όριο, πέρα από το οποίο οι επιστήμονες κοιτούν σε μία εποχή, όπου δεν υπήρχαν γαλαξίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Χρειάζονται εμπροσθοβαρή μέτρα, το πλαφόν στο κέρδος ως χθες η κυβέρνηση το απέρριπτε ως λαϊκισμό
- Η SpaceX του Μασκ ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά «όλων των εποχών»
- Απάτη με sms για δήθεν πρόστιμο της Tροχαίας
- Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αποδεσμεύει 400 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα
- Πλαφόν: Αυτή είναι η λίστα με τα 61 προϊόντα που μπαίνει ανώτατο περιθώριο κέρδους
- Νέα Αριστερά: Η ερημοποίηση της υπαίθρου αποκαλύπτει την πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής



