
Αθώος δηλώνει ο 15χρονος χάκερ Mafiaboy
Αθώος δήλωσε ο 15χρονος Καναδός χάκερ, γνωστός με το ψευδώνυμο Mafiaboy, ενώπιον δικαστηρίου του Μόντρεαλ, στις κατηγορίες που τον βαρύνουν για τις επιθέσεις σε 64 δημοφιλείς δικτυακούς τόπους, όπως το CNN.com, το Yahoo! και το Ebay.
39
Αθώος δήλωσε ο 15χρονος Καναδός χάκερ, γνωστός με το ψευδώνυμο Mafiaboy, ενώπιον δικαστηρίου του Μόντρεαλ, στις κατηγορίες που τον βαρύνουν για τις επιθέσεις σε 64 δημοφιλείς δικτυακούς τόπους, όπως το CNN.com, το Yahoo! και το Ebay.
Οι καναδικές Αρχές αποδίδουν στο Mafiaboy 64 συνολικά επιθέσεις σε δικτυακούς τόπους, που είχαν αποτέλεσμα να τεθούν οι δικτυακοί τόποι εκτός λειτουργίας για αρκετές ώρες το Φεβρουάριο. Παρά το γεγονός ότι δήλωσε αθώος, οι Αρχές υποστηρίζουν ότι έχουν συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία, ικανά να αποδείξουν την ενοχή του και να τον καταδικάσουν σε δύο χρόνια φυλάκισης.
Ο 15χρονος θα εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο του Μόντρεαλ στις 28 Σεπτεμβρίου, οπότε θα οριστεί και η ημερομηνία της δίκης.
Προς το παρόν, έχει αφεθεί ελεύθερος, με την προϋπόθεση να χρησιμοποιεί τους υπολογιστές μόνο στο σχολείο και υπό την επίβλεψη καθηγητή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Γάζα: Σκοτώθηκε συμβασιούχος του ΠΟΥ – Αναστέλλει τις διακομιδές του στην Αίγυπτο ο Οργανισμός
- Στενά του Ορμούζ: Ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ σε σχέδιο απόφασης για τη ναυσιπλοΐα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων στο Νταγκεστάν
- Ιράν: Σε «αδιέξοδο» βρίσκεται ο «ανισσόροπος» Τραμπ – «Καμία επίπτωση» από τις «ανυπόστατες απειλές του»
- Ουκρανία: Παύση επιθέσεων εναντίον ενεργειακών υποδομών προτείνει το Κίεβο στη Μόσχα
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Οι μαύρες τρύπες ενός διαγγέλματος

