63

Τη βέβαιη πρόοδο που έχει επιτύχει η οργανωτική επιτροπή του Αθήνα 2004 και την οποία πρόκειται να διαπιστώσουν τα μέλη της ΔΟΕ, κατά τον έλεγχο που θα πραγματοποιήσουν στις 24 Αυγούστου, επισημαίνει σε συνέντευξή της η πρόεδρος του οργανισμού, Γιάννα Αγγελοπούλου. Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν προβλήματα στην προετοιμασία μιας κολοσσιαίας διοργάνωσης. Διέψευσε μάλιστα τους φημολογούμενους τριγμούς στις σχέσεις της με υπουργεία που συμμετέχουν στην προετοιμασία της διοργάνωσης.

Πάντα υπάρχουν προβλήματα και καθ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της διοργάνωσης, έως και το τελευταίο λεπτό, ποικίλης μορφής ζητήματα πρόκειται να ανακύψουν. Πρέπει να μάθουμε να τα αντιμετωπίζουμε εξηγεί η Γιάννα Αγγελοπούλου.

……………………………………

Ελπίζουμε ότι θα δείξουμε στη ΔΟΕ την πρόοδο που επιτύχαμε στους τρεις μήνες που πέρασαν

Γ.Αγγελοπούλου

……………………………………

Επειτα από την αυστηρή προειδοποίηση που είχε απευθύνει ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, για την καθυστέρηση που παρατηρείτο στην προετοιμασία των Αγώνων, η ΔΟΕ έδωσε στην Ελλάδα προθεσμία 100 ημερών για την επιτάχυνση των έργων. Στις 24 Αυγούστου, οπότε και επνέει το τελεσίγραφο, αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα επισκεφθεί την Ελλάδα και η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι αισιόδοξη για την αντιστροφή των άσχημων εντυπώσεων που είχαν δημιουργηθεί στους επικεφαλής των αθανάτων και κυρίως στον Σάμαρανκ αλλά και τον αντιπρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ. Ελπίζουμε όμως ότι θα δείξουμε στη ΔΟΕ την πρόοδο που επιτύχαμε στους τρεις μήνες που πέρασαν.


Καθ΄ όλη τη ροή της συνέντευξης, το Associated Press συνοδεύει τις δηλώσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου με απαισιόδοξες εκτιμήσεις εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, που κάνουν λόγο για τεράστια οικονομική ζημία της Ελλάδας, την οποία θα πληρώσει όπως και η Μελβούρνη, που ανέλαβε τους Αγώνες του 1976 και ακόμη εξοφλεί τα δάνεια.


Προσθέτει δε πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να μην έχει δώσει ακόμη την επιχορήγηση των 73 δισεκατομμυρίων δραχμών στην οργανωτική επιτροπή, που αναγκάστηκε να λάβει ανοιχτό τραπεζικό δάνειο.


Ζητώντας από τη Γιάννα Αγγελοπούλου να σχολιάσει τη φημολογία που τη φέρει να έχει τεταμένες σχέσεις με υπουργούς,οι οποίοι εμπλέκονται στη διοργάνωση των Αγώνων, η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής δεν διαψεύδει πως παρουσιάστηκε διαφορά απόψεων σε ορισμένα ζητήματα.


Ως άτομο, επιθυμώ να καλλιεργώ καλές σχέσεις και δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Είναι φυσικό επόμενο, όταν αναλαμβάνεις αυτήν τη θέση, να υπάρχουν κάποια ερωτηματικά και διαφωνίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχουν κακές σχέσεις.


Σε ερώτηση εξάλλου για την αλλαγή πλάνων και τη μείωση του προϋπολογισμού ορισμένων εκ των Ολυμπιακών έργων, όπως το Ολυμπιακό χωριό -του οποίου η έκταση θα περιοριστεί-, παραδέχεται την ύπαρξη ορισμένων εμποδίων τα οποία και κατονομάζει:


Πρόκειται κυρίως για γραφειοκρατικά προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι θα τα ξεπεράσουμε συμπλήρωσε η πρόεδρος του Αθήνα 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου. Θα επιλυθούν έπειτα από τους Αγώνες της Αθήνας. Πάντα έτσι συμβαίνει κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ