63

Την ύφεση σε ένα ιδιαίτερα ταραγμένο καλοκαίρι επέφερε η απόφαση του Λόταρ Ματέους να ενσωματωθεί εκ νέου στους Νιου Γιορκ Μέτροσταρς, μετά την κόντρα που είχε ανοίξει με τον προπονητή του, Οκτάβιο Ζαμπράνο. Σαν να μη του έφταναν οι διαμαρτυρίες των συμπαικτών του στο EURO 2000, ο 39χρονος λίμπερο είδε τη σύντομη καριέρα του στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να διακόπτεται άδοξα.

Τέτοιο φινάλε δεν θα άρμοζε σε μία τόσο ένδοξη καριέρα σαν αυτή του Γερμανού άσου, ο οποίος ζύγισε την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί με τους Μέτροσταρς και αποφάσισε να επανέλθει σε αγωνιστική δράση.


Φρόντισαν βέβαια να τον μεταπείσουν οι ιθύνοντες της MLS, διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, αλλά και εκείνοι των Μέτροσταρς σε μια συνάντηση που διήρκεσε τρεις ώρες.


Πιστεύω ότι μπορούμε να βαδίσουμε στο σωστό δρόμο το επόμενο τρίμηνο σχολίασε ο Ματέους για την επιστροφή του στις προσεχείς υποχρεώσεις της ομάδας του. Ο προπονητής μου με περιμένει και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό κατέληξε ο Γερμανός παίκτης που θα υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει ξεπεράσει τον πρόσφατο τραυματισμό του.


Πρόκειται να δώσουμε κάποια πολύ σπουδαία παιχνίδια συμπλήρωσε ο Οκτάβιο Ζαμπράνο, που επίσης έβαλε νερό στο κρασί του, αφήνοντας στο παρελθόν τη διαμάχη του με τον Ματέους.


Θα είναι πολύ σημαντικό για την υπόλοιπη ομάδα να είναι παρών σε αυτά τα παιχνίδια ένας παίκτης με την εμπειρία του Λόταρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters