H Hewlett-Packard επιδιώκει αργή μετάβαση στα 64μπιτα τσιπ της Intel
H Hewlett-Packard σκοπεύει να υιοθετήσει βαθμιαία και όχι απότομα τους νέους 64μπιτους επεξεργαστές της Intel, επειδή δεν θέλει να παρασυρθεί από πιθανόν υπερβολικές προσδοκίες που συνδέονται με αυτά τα τσιπ, και θα περιμένει μέχρις ότου αυτή η τεχνολογία ωριμάσει.
65
H Hewlett-Packard σκοπεύει να υιοθετήσει βαθμιαία και όχι απότομα τους νέους 64μπιτους επεξεργαστές της Intel, επειδή δεν θέλει να παρασυρθεί από πιθανόν υπερβολικές προσδοκίες που συνδέονται με αυτά τα τσιπ, και θα περιμένει μέχρις ότου αυτή η τεχνολογία ωριμάσει.
H Hewlett-Packard είναι η εταιρεία που ανέπτυξε την αρχιτεκτονική των 64μπιτων τσιπ που κατασκευάζει η Intel. Η αρχιτεκτονική αυτή ονομάζεται EPIC (Explicitly Parallel Instruction Computing) και διακρίνεται από τις παραδοσιακές τεχνολογίες RISC και SISC.
Η ίδια η Hewlett-Packard κατασκευάζει επεξεργαστές τεχνολογίας RISC, τους πολύ ισχυρούς PA-RISC, τους οποίους δεν επιθυμεί να εγκαταλείψει πριν από το 2005.
Σύμφωνα με τον Ντουέιν Ζίτσνερ, πρόεδρο του τμήματος υπολογιστών της Hewlett-Packard, η εταιρεία του θα μεταβεί στη νέα αρχιτεκτονική μόνον όταν αυτή ωριμάσει αρκετά. Αυτό θα συμβεί, σύμφωνα με την άποψη του Ζίτσνερ, με τη δεύτερη γενιά των 64μπιτων επεξεργαστών της Intel, τους McKinley.
Η Hewlett-Packard θα συνεχίσει να παράγει ταυτόχρονα τα δικά της τσιπ. Αυτήν τη στιγμή, η εταιρεία παράγει το μοντέλο PA-RISC 8600 και θα συνεχίσει μέχρι το μοντέλο 8900, ενώ σύντομα θα δώσει στην κυκλοφορία το σύστημα Superdome, ένα διακομιστή Unix, ο οποίος θα συνδυάζει μέχρι και 256 επεξεργαστές RISC, όπως μετέδωσε το CNet την Τρίτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση 10χρονο παιδί – Υπέστη ανακοπή σε κολυμβητήριο
- LIVE: Λεβερκούζεν – Άρσεναλ
- Επιδόματα: Έρχεται νέος μηχανισμός ελέγχου
- Το Ιράν έβαλε 12 νάρκες στο Στενό του Ορμούζ – «Δε νομίζω ότι τα κατάφερε η Τεχεράνη» απαντά ο Τραμπ
- «Πεθαίνω εδώ μέσα» – Αμετανόητος για όλα, ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στην πρώτη του συνέντευξη από το κολαστήριο του Ράικερς
- Καραλής – Ντουπλάντις: Τιτανομαχία στην Ουψάλα ανάμεσα στους δύο κορυφαίους του επί κοντώ

