Ολοκληρώθηκε το ταξίδι του Βρετανού γιατρού από τη Δήλο στην Πάρο
Ηθελα να προσελκύσω την προσοχή του κόσμου όσον αφορά στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Αυτό δήλωσε ο Βρετανός γιατρός Κρίστοφερ Στόκντεϊλ αμέσως μετά την άφιξή του στην Πάρο, το απόγευμα του Σαββάτου.
43
Ηθελα να προσελκύσω την προσοχή του κόσμου όσον αφορά στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Αυτό δήλωσε ο Βρετανός γιατρός Κρίστοφερ Στόκντεϊλ αμέσως μετά την άφιξή του στην Πάρο, το απόγευμα του Σαββάτου.
Ο γιατρός, που ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Δήλο χθες το πρωί, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, καθώς 3,5 μίλια από τις ακτές της Πάρου οι ισχυροί άνεμοι τον ανάγκασαν να παραιτηθεί και να επιβιβαστεί στο σκάφος του λιμενικού, που τον ακολουθούσε.
Στο λιμάνι της Νάουσας, τον Στόκντεϊλ υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό ο υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης, ο Ζιλ Ντασέν, δεκάδες κάτοικοι του νησιού καθώς και η γραμματέας της αρμόδιας ειδικής βρετανικής επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών, Ελένη Κιούμπιτ, η οποία συγκινημένη δήλωσε ότι τα Μάρμαρα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Το βράδυ, ο Βρετανός γιατρός και όλοι οι επίσημοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις παραδοσιακές γεύσεις της Πάρου και να χορέψουν στους νησιώτικους ρυθμούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ταΰγετος: Οι πρώτες εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης των ορειβατών – Κατεβάζουν τους πρώτους τραυματίες
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ (pic)
- Οι ταινίες της Warner Bros. θα συνεχίσουν να προβάλλονται στους κινηματογράφους, σύμφωνα με τον CEO του Netflix
- LIVE: ΠΑΟΚ – ΟΦΗ
- Αγορά εργασίας: Όταν οι εργαζόμενοι «παραιτούνται» από την εύρεση εργασίας
- O Μουρίνιο έβαλε τέλος στις φήμες για Ρεάλ – «Δεν βλέπω σαπουνόπερες…»




