26

Ο Ολυμπιακός μία αγωνιστική πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος στέφθηκε και μαθηματικά Πρωταθλητής Ελλάδος καθώς κατάφερε να επικρατήσει εκτός έδρας της Ξάνθης με 1-0, χάρη σε αυτογκόλ του Καρτάλη.

Οι ερυθρόλευκοι έχοντας τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό, που κέρδισε με 5-0 τον Απόλλωνα στην 33η αγωνιστική, έχουν εξασφαλίσει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο τους.


Μία περίεργη πραγματικά στιγμή για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιάννη Ματζουράκη, που πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο του στην πόλη και επί της ομάδας στην οποία καταξιώθηκε.


Ηταν στο 48ο λεπτό όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα φάουλ ακριβώς πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Ο Ζιοβάνι το εκτέλεσε και στη πορεία της μπάλας, πήδηξαν για την κεφαλιά ο Λουτσιάνο με τον Καρτάλη. Ο παίκτης της Ξάνθης βρήκε τη μπάλα με το χέρι, της άλλαξε πορεία και αυτή κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Μπούτσεκ. Ο διαιτητής Ποντίκης κατακύρωσε το γκολ, αλλά οι παίκτες της Ξάνθης διαμαρτυρήθηκαν, ζητώντας πέναλτι.


Παρ όλα αυτά τίποτα δεν άλλαξε και έτσι οι ερυθρόλευκοι πήραν το προβάδισμα το οποίο διατήρησαν έως το τέλος. Η ομάδα του Ματζουράκη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε κάποιες ευκαιρίες, πολλές φορές όμως καρδιοχτύπησε καθώς η Ξάνθη ήταν πολύ επικίνδυνη όταν έκανε αντεπιθέσεις.


Κορυφαία ήταν αυτή με το ανάποδο ψαλίδι του Κυπαρίσση, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα και τον κ. Ποντίκη όμως να το ακυρώνει θεωρώντας ότι ο διεθνής της Ξάνθης έκανε επιθετικό φάουλ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ