38

Σε επίδειξη μόδας και σε επίσημο δείπνο, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για την έρευνα κατά του Aids, παρευρέθηκαν την Πέμπτη η Ντέιμ Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Σερ Ελτον Τζον, στο πλαίσιο του φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Πρόκειται για την όγδοη ετήσια εκδήλωση Ο κινηματογράφος κατά του Aids, κατά την οποία αναμένεται να συγκεντρωθεί το ποσό των 1,25 εκατ. λιρών (695 εκατ. δρχ.) για λογαριασμό του Αμερικανικού Ιδρύματος για την Ερευνα κατά του Aids (amfAR).


Οπως αναφέρει το BBC, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν θρυλικά ονόματα του κινηματογράφου, όπως ο Γκρέγκορι Πεκ, ο Σον Πεν, ο Τζέιμς Κάαν, καθώς και ο Τζέρεμι Αϊρονς, μέλος της κριτικής επιτροπής του φετινού φεστιβάλ. Το εισιτήριο για τις εκδηλώσεις κόστιζε 65.000 λίρες (περίπου 36 εκατ. δραχμές).


Η βραδιά ξεκίνησε με προβολή ταινίας του Κένεθ Μπράνα και στη συνέχεια η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, φορώντας μία μακριά τουαλέτα στολισμένη με το μετάλλιο που παρέλαβε πρόσφατα από τη βασίλισσα της Αγγλίας, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη γενναιοδωρία τους.


Στη συνέχεια, ακολούθησε επίδειξη εσωρούχων της εταιρείας Victorias Secret, στην οποία συμμετείχαν η Λετίσια Κάστα, η Τάιρα Μπανκς και άλλα μοντέλα.


Η εκδήλωση Ο κινηματογράφος κατά του Aids από το 1993, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, έχει προσφέρει στην amfAR πάνω από 3,3 εκατ. λίρες (σχεδόν 2 δισ. δραχμές). Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, πρωτεργάτρια του αγώνα κατά του ΑIDS, ευαισθητοποιήθηκε ιδιαίτερα μετά το θάνατο του στενού της φίλου, Ροκ Χάντσον, από την ασθένεια αυτή το 1985.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ