25

Παραγωγοί του Χόλιγουντ αναζητούν εξάχρονο αγοράκι με κοντά καστανά μαλλιά, που να μοιάζει στο μικρό Κουβανό Ελιάν Γκονζάλες και να του αρέσει… να παίζει σε παιδική χαρά. Ο λόγος είναι απλός, αφού ο τυχερός μπόμπιρας θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία με θέμα Ελιάν: Η αληθινή ιστορία του Ελιάν Γκονζάλες.

Η ταινία, σύμφωνα με έναν από τούς παραγωγούς της, τον Σαμ Λούμποβιτς, θα περιγράφει το ταξίδι του Ελιάν από την Κούβα, το θάνατο της μητέρας του και τη δικαστική διαμάχη για την κηδεμονία του ανάμεσα στους Αμερικανούς συγγενείς του και τον πατέρα του.


Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο, προκειμένου η ταινία να προβληθεί στην αμερικανική τηλεόραση μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο. Οι παραγωγοί εξηγούν ότι η ταινία θα έχει δραματικό χαρακτήρα και θα εστιάζει στα δεινά του παιδιού επί αμερικανικού εδάφους.


Παρόμοια ταινία ή σειρά έχει αναγγείλει ότι θα παρουσιάσει το φθινόπωρο και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.


Ο μικρός Ελιάν διασώθηκε από τη θάλασσα τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το πλοιάριο που μετέφερε αυτόν, τη μητέρα του και δέκα ακόμη άτομα βούλιαξε ανοιχτά του Μαϊάμι. Εκτοτε, ο εξάχρονος Κουβανός έχει μετατραπεί σε μήλον της έριδος μεταξύ των Αμερικανοκουβανών συγγενών και του πατέρα του, ο οποίος ζει μόνιμα στην Αβάνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ