
Εγκρίθηκε η προμελέτη του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας
Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε το βράδυ της Μ.Τρίτης την προμελέτη κατασκευής του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας.
43
Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε το βράδυ της Μ.Τρίτης την προμελέτη κατασκευής του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας.
Η δαπάνη κατασκευής του μουσείου, στο οποίο θα στεγαστούν αντικείμενα από τους Ελληνιστικούς Χρόνους, υπολογίζεται να φτάσει τα 2,5 δισ. δραχμές.
Ωστόσο, τα μέλη του ΚΑΣ ζήτησαν από τους μελετητές να μειωθούν οι δαπάνες κατασκευής και να γίνουν προσπάθειες περαιτέρω επεξεργασίας των εσωτερικών χώρων.
Το κτίριο που θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, θα είναι συνολικού εμβαδού περίπου 5.600τ.μ. και θα διαρθρώνεται σε εκθεσιακό χώρο, σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αποθήκες, κ.λπ.
ΑΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (6/4): Πού θα δείτε Ελλάδα-Ουγγαρία και Νάπολι-Μίλαν
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρση της ασυλίας του ζητά ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΙΘ’)
- Pet Shop Boys: Volume – 600 σελίδες με όσα δεν ήξερες για το θρυλικό συγκρότημα
- Μιλγουόκι Μπακς – Μέμφις Γκρίζλις 131-115: Επιτέλους νίκη για τα «Ελάφια» (vid)
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 15χρονης για επίθεση σε τρεις ανήλικες στον Εύοσμο




