Δικτυακός έρανος για τις απώλειες των Metallica από τα MP3
Η August Nelson, μια νεοσύστατη εταιρεία, έφτιαξε ένα δικτυακό τόπο μέσω του οποίου όσοι... νιώθουν ενοχές επειδή κατέβασαν τραγούδια των Metallica σε MP3 μπορούν να ζητήσουν άφεση αμαρτιών, πληρώνοντας εκ των υστέρων. Το όνομα του δικτυακού τόπου είναι PayLars, από το όνομα του ντράμερ των Metallica, Λαρς Ούλριτς.
70
Η August Nelson, μια νεοσύστατη εταιρεία, έφτιαξε ένα δικτυακό τόπο μέσω του οποίου όσοι… νιώθουν ενοχές επειδή κατέβασαν τραγούδια των Metallica σε MP3 μπορούν να ζητήσουν άφεση αμαρτιών, πληρώνοντας εκ των υστέρων. Το όνομα του δικτυακού τόπου είναι PayLars, από το όνομα του ντράμερ των Metallica, Λαρς Ούλριτς.
Η August Nelson χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις της μουσικής βιομηχανίας και ιδιαίτερα των Metallica για τη διανομή μουσικής σε φορμά MP3 μέσω του Διαδικτύου παρανοϊκή προπαγάνδα.
Στο δικτυακό τόπο PayLars ασκείται έντονη κριτική στο συγκρότημα για τις μηνύσεις που υπέβαλε εναντίον όχι μόνο της εταιρείας Napster αλλά και των πανεπιστημίων που είχαν εγκαταστήσει το πρόγραμμα στο δίκτυό τους. Το Napster επιτρέπει στον καθένα να ανταλλάξει αρχεία MP3 μέσω Internet.
H August Nelson υποστηρίζει ότι εάν ήταν εύκολο και φθηνό να πληρώσει κανείς για να αγοράσει μουσική μέσω δικτύου θα το έκανε, δημοσιεύει, δε, τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας Soundscan, που δείχνει ότι οι πωλήσεις CD το πρώτο τρίμηνο του 2000 έχουν αυξηθεί σε σχέση με το μέσο όρο των πωλήσεων την αντίστοιχη περίοδο των ετών από το 1995 έως και το 1999.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς του δικτυακού τόπου, από τη στιγμή που υπάρχει αύξηση των πωλήσεων, δεν δικαιολογούνται οι μηνύσεις για αποζημιώσεις λόγω απώλειας κερδών.
Η διανομή μουσικής μέσω του Διαδικτύου φαίνεται ότι τελικά βοηθά στην ενημέρωση των καταναλωτών αλλά και τη διαφήμιση των συγκροτημάτων και των καλλιτεχνών.
Με αφορμή τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα, η August Nelson επιχειρεί να προωθήσει τη δική της πρόταση για την επίλυση του ζητήματος. Από το δικτυακό της τόπο OrangeAlley, προτρέπει αφενός τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα να δώσουν τα τραγούδια τους σε φορμά MP3, αφετέρου τους θαυμαστές τους να τα αντιγράψουν και να τα πουλήσουν, παίζοντας το ρόλο του εμπορικού αντιπροσώπου των συγκροτημάτων που θαυμάζουν. Στη συνέχεια, η εταιρεία αποδίδει τα …του Καίσαρος τω Καίσαρι δίνοντας στους καλλιτέχνες το ποσοστό που τους αναλογεί από τις πωλήσεις.
Στη μήνυσή τους οι Metallica ζητούν αποζημίωση 100 χιλιάδων δολαρίων για κάθε τραγούδι τους που διανέμεται μέσω του Διαδικτύου, καθώς επίσης και την τιμωρία κάθε χρήστη που έχει αποκτήσει τραγούδια του συγκροτήματος χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Napster. Πάντως, την Παρασκευή, το δημοφιλές συγκρότημα heavy metal απέσυρε τη μήνυση εναντίον των πανεπιστημίων του Γέιλ και της Ιντιάνα, αφού διέγραψαν από το τοπικό τους δίκτυο το επίμαχο πρόγραμμα της Napster Inc.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Capital-Executive Ship Management: Στρατηγική συνεργασία SPV Axis Maritime
- Τα επεισόδια μετά τη συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν ως διαδηλώσεις στο Ιράν – Απίστευτη γκάφα στο δελτίο της ΕΡΤ
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον θάνατο εννέα βρεφών σε νοσοκομείο της Σιβηρίας
- Ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε πρώην πρόεδρο της Αζαξιό
- Αγρότες: Στις 15:00 η συνάντηση Μητσοτάκη – «προθύμων», θολό αν και ποιους εκπροσωπούν – Συνεδριάζει αύριο για κλιμάκωση η Πανελλαδική Επιτροπή
- Καταδίκη από τον Δήμο Αγρινίου του βανδαλισμού στο τζάμι που περιστοιχίζει τους Κίονες της Μητρόπολης Αγρινίου


