1

Δύο εμφανίσεις θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη οι Ιασις μαζί με τον Τούρκο συνθέτη και ερμηνευτή Omar Faruk Tekbilek. Η μουσική των Ιασις φλερτάρει με την τζαζ, το έθνικ, αλλά και τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα, ενώ ο Tekbilek, ο οποίος έχει μεταναστεύσει στην Αμερική, έχει δουλέψει στο πλευρό καλλιτεχνών της τζαζ, αλλά εμπνέεται κυρίως από την παράδοση της απόκρυφης ισλαμικής αίρεσης Sufi.

Οι συναυλίες της Αθήνας θα γίνουν την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Απριλίου, στις 10:30 το βράδυ, από τη σκηνή της αίθουσας Χώρα (Αμοργού 20, Κυψέλη), ενώ δύο ημέρες αργότερα, στις 24 Απριλίου, το ίδιο σχήμα θα εμφανιστεί στο θέατρο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης. Μαζί τους συνεργάζονται οι Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα), Παναγιώτης Πατερέλης (σαξόφωνο, φλάουτο) και Νίκος Νταρίλας (κρουστά) ενώ στη συναυλία της Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει και το Bulgarian Vocal Trio.


Οι Ιασις εμφανίστηκαν το 1997 με ένα δίσκο που είχε τίτλο την επωνυμία του σχήματος και έντονα στοιχεία τζαζ, και δύο χρόνια αργότερα προσανατολίστηκαν προς τους ήχους των Βαλκανίων με το Amalgama, το δεύτερο κατά σειρά δίσκο τους, όπου συνεργάστηκαν με το Bulgarian Vocal Trio.


Στη σημερινή τους σύνθεση, οι Ιασις αποτελούνται από τους Κώστα Μπαλταζάνη (κιθάρες), Πέτρο Κούρτη (κρουστά) και Βαγγέλη Κολλίρη (μπάσο).


Στις ζωντανές τους εμφανίσεις απελευθερώνουν τόση ενέργεια όση χρειάζεται για να ταξιδέψει κανείς με τους ήχους της κιθάρας και των κρουστών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ