
To σόου των πλανητών
Ενα όμορφο θέαμα υπόσχονται τρεις πλανήτες, ο Αρης, ο Δίας και ο Κρόνος, οι οποίοι θα εμφανιστούν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, στον ουρανό του δυτικού ημισφαιρίου από το σούρουπο της Πέμπτης και για το πρώτο μισό του Απριλίου.
65
Ενα όμορφο θέαμα υπόσχονται τρεις πλανήτες, ο Αρης, ο Δίας και ο Κρόνος, οι οποίοι θα εμφανιστούν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, στον ουρανό του δυτικού ημισφαιρίου από το σούρουπο της Πέμπτης και για το πρώτο μισό του Απριλίου.
Οπως μετέδωσε το BBC την Πέμπτη, πιο φωτεινός από όλους είναι ο Δίας και πάνω αριστερά από αυτόν θα εμφανιστεί ο Κρόνος, λίγο πιο θαμπός με λιγότερο φωτεινό από όλους τον Αρη, ο οποίος όμως θα έχει μία χαρακτηριστική πορτοκαλί απόχρωση. Τους τρεις πλανήτες θα συνοδεύει το φεγγάρι σε σχήμα ημισέληνου.
Και οι τρεις πλανήτες θα βρίσκονται στη μακρινή πλευρά του Ηλιου, όπως τον βλέπουμε από τη Γη. Ο Δίας θα είναι σε απόσταση 890 εκατ. χιλιομέτρων, ο Κρόνος σε απόσταση 1.500 εκατ. χιλιομέτρων και ο Αρης σε απόσταση 355 εκατ. χιλιομέτρων.
Την προσεχή εβδομάδα, οι πλανήτες θα γίνονται όλο και λιγότερο ορατοί, καθώς θα οδεύουν προς μία πιο μεγάλη συγκέντρωση στις αρχές Μαΐου, όταν η Αφροδίτη και ο Ερμής θα προστεθούν στους τρεις πρώτους πλανήτες στην ίδια περιοχή του ουρανού, αλλά δυστυχώς δεν θα είναι ιδιαίτερα ορατοί.
Η ασυνήθιστη αυτή συνάθροιση πλανητών οδήγησε πολλούς στη σκέψη ότι η βαρυτική επίδρασή τους θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη Γη, γεγονός που από φυσική άποψη δεν ισχύει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σεισμός 4,8 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Λακωνίας
- Κίνα: Έτοιμη από καιρό για την κρίση
- Η προφητική ατάκα του Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Το να πεθάνεις στο γήπεδο είναι το πιο όμορφο πράγμα…»
- Χαλκιδική: Εξαφανίστηκε 17χρονος από χώρο φιλοξενίας
- Ζελένσκι: Έτοιμο για εκεχειρία με την Ρωσία το Κίεβο – Χαιρετίζει την κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ-Ιράν
- «Εκείνη η αχαρακτήριστη ενδυματολογική επιλογή της Τραμπ»

