Ανακαλύφθηκαν πλανήτες στο νεφέλωμα του Ωρίωνα
Βρετανοί αστρονόμοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν στο νεφέλωμα του Ωρίωνα 13 πλανήτες που κινούνται ελεύθερα μέσα σε ένα πυκνό νέφος σκόνης και αερίων, μετέδωσε το BBC την Τετάρτη.
65
Βρετανοί αστρονόμοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν στο νεφέλωμα του Ωρίωνα 13 πλανήτες που κινούνται ελεύθερα μέσα σε ένα πυκνό νέφος σκόνης και αερίων, μετέδωσε το BBC την Τετάρτη.
Η ανακάλυψη έγινε στη διάρκεια επισκόπησης μιας περιοχής στο νεφέλωμα του Ωρίωνα, στην οποία υπάρχει έντονη δραστηριότητα λόγω δημιουργίας νέων άστρων.
Οι επικεφαλής επιστήμονες της έρευνας, καθηγητές Φίλιπ Λούκας και Πάτρικ Ρος, τόνισαν ότι οι πλανήτες δεν βρίσκονται σε τροχιά, αλλά κινούνται ελεύθερα στο Διάστημα. Μέχρι τώρα είχαν εντοπίσει μόνο δύο παρόμοια αντικείμενα.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για γιγαντιαίους πλανήτες, αφού υπολογίζεται ότι η μάζα τους ξεπερνά τουλάχιστον οκτώ φορές τη μάζα του πλανήτη Δία.
Τα σώματα αυτά ανακαλύφθηκαν με τη χρήση μιας νέας ειδικής κάμερας, με το όνομα UKIRT (United Kingdom Infrared Telescope), που είναι εγκατεστημένη στη Χαβάη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Sleepmaxxing: Όταν ο ύπνος γίνεται «status symbol» και εργαλείο biohacking
- Ιερεθουέλο: «Η διαιτησία στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλή»
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι άνοιξαν φορτηγό με ηλεκτρολογικό εξοπλισμό αξίας 40.000 ευρώ
- Μάνος Ελευθερίου: «Δυο μασουράκια ντεμισέ»
- Ιωάννινα: Συνελήφθη 15χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό 17χρονου – Τον τραυμάτισε σοβαρά στο μάτι
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνάντηση Ζελένσκι – Μακρόν την Παρασκευή στο Παρίσι



