
Αφορολόγητο το φακελάκι κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας
Η Εφορία δεν μπορεί να επιβάλλει φορολόγηση στα έσοδα των γιατρών που προέρχονται από τα λεγόμενα φακελάκια, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαίωσε γιατρό του ΕΣΥ στον οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο για απόκρυψη εσόδων, ύστερα από καταγγελίες ασθενών ότι πήρε φακελάκι.
46
Η Εφορία δεν μπορεί να επιβάλλει φορολόγηση στα έσοδα των γιατρών που προέρχονται από τα λεγόμενα φακελάκια, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαίωσε γιατρό του ΕΣΥ στον οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο για απόκρυψη εσόδων, ύστερα από καταγγελίες ασθενών ότι πήρε φακελάκι.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε απόφαση του Εφετείου που είχε κρίνει παράνομη την επιβολή του προστίμου, επειδή, όπως έκρινε η πλειοψηφία του Συμβουλίου, ο γιατρός δεν μπορούσε να αντιμετωπίζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, και κατά συνέπεια δεν ήταν νόμιμο το πρόστιμο που του επιβλήθηκε, εφόσον δεν τηρούσε βιβλία και δεν είχε εκδώσει αποδείξεις για τα χρήματα που έλαβε.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη μειοψηφία του Συμβουλίου το πρόστιμο ορθώς επιβλήθηκε στο γιατρό, καθώς έστω και αν διατηρεί ιδιαίτερη επαγγελματική στέγη, από τη στιγμή που αναπτύσσει -στο πλαίσιο του λειτουργήματος του νοσοκομείου- παράνομη δραστηριότητα με τα χαρακτηριστικά της άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος, αποτελεί ουσιαστικά επιτηδευματία με τις ανάλογες επαγγελματικές υποχρεώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Κατέρρευσε μπαλκόνι σε χωριό – Μεγάλη αναστάτωση
- Η απάντηση της Μπαντόσα στη δήλωση του Τσιτσιπά για τις σχέσεις (vid, pics)
- Η Ζεντάγια και ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι ένα ζευγάρι βγαλμένο από την κόλαση
- «Η δεδηλωμένη της κυβέρνησης στηρίζεται σε υπόδικους, εκλογές τώρα», λέει η αντιπολίτευση
- Κόρινθος: Συνελήφθη και ο μηχανικός για την κατάρρευση μπαλκονιού που σκότωσε 43χρονη – Άφαντη η ιδιοκτήτρια
- Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη προκάλεσε τροχαίο και επιχείρησε να την καλύψει ο συνοδηγός
- Ο μοναχικός δρόμος του Τσιτσιπά: Όταν το τένις γίνεται εσωτερική μάχη
- Άννα Βίσση: Τέλος εποχής στο Hotel Ερμού – Πότε θα γίνει η συναυλία στο ΟΑΚΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442