47

Τα 25 χρόνια του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος μέσα από τις 500 σελίδες του βιβλίου Το μυθιστόρημα του ΠΑΣΟΚ που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Το βιβλίο βασίζεται σε εκτενές ρεπορτάζ που δημοσίευσε σε συνέχειες η εφημερίδα Το Βήμα.

Στην παρουσίαση του βιβλίου την Τρίτη το μεσημέρι στη Στοά του Βιβλίου παρίστατο όλο το ΠΑΣΟΚ. Αι γενεαί πάσαι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος ο συγγραφέας.


Το βιβλίο προλογίζει ο εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας Το Βήμα, Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος κατά την παρουσίαση είπε ότι το βιβλίο θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία.


Ο Κώστας Σκανδαλίδης -ΓΓ της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ- επισήμανε τον άμεσο και υποκειμενικό τρόπο γραφής. Ολα τα γεγονότα που αναφέρονται συνέβησαν. Πηγές του συγγραφέα οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές πρόσθεσε.


Ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας, μίλησε για τη σκληρή και ανελέητη γραφή του Λακόπουλου. Δεν ξέρω τελικά αν είναι το μυθιστόρημα που έγραψε ο Λακόπουλος για το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΑΣΟΚ για το Λακόπουλο υπογράμμισε.


Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι ακριβώς επειδή δεν ήταν συνομιλητής κατά τη συγγραφή, μπορεί να μιλά ευθέως. Το βιβλίο, για μένα, αποτελεί την αφορμή να πω ότι η ιστορία του Κινήματος συνεχίζεται ανέφερε.


Το Μυθιστόρημα του ΠΑΣΟΚ αποτελεί το προτελευταίο βιβλίο των Εκδόσεων Καστανιώτη που κυκλοφορεί από τους 350 φετινούς τίτλους του οίκου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ