Ποιος ήταν ο μοναχός που έκανε διάσημη την αγιορείτικη κουζίνα
Σε ηλικία 64 ετών εκοιμήθη ο γέροντας Επιφάνιος Μυλοποταμινός, γνωστός ως αρχιμάγειρος του Αγίου Ορους
Σε ηλικία 64 ετών εκοιμήθη ο γέροντας Επιφάνιος Μυλοποταμινός, γνωστός ως αρχιμάγειρος του Αγίου Ορους

Είναι σημαντικό να μην ξεφεύγει η διατροφή μας από ορισμένα όρια που μας κατοχυρώνουν μια βασική ισορροπία

Στο χέρι σας είναι να ανακαλύψετε, δοκιμάζοντας και απορρίπτοντας, τον τέλειο για εσάς συνδυασμό, ανάμεσα στο αγαπημένο σας πούρο και το ποτό που του πάει περισσότερο

Ένα αργοψημένο χοιρινό με καραμελένια κρούστα. Σερβίρεται με ρύζι, φύλλα μαρουλιού και σάλτσα τζίντζερ & φρέσκο κρεμμύδι.

Τέτοια Cinammon rolls δεν θα έχετε ξαναφάει: με pecan και espresso glaze, η συνταγή της γνωστής pastry chef θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Η ιστορία του παλιού αστικού ζαχαροπλαστείου με τους διάσημους πελάτες που συνεχίζει εδώ και μισό αιώνα να φτιάχνει ποιοτικά γλυκά γαλλικής σχολής για τους Αθηναίους.
Ποιος είπε ότι το ψάρι δεν έχει θέση σε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Η προσφάτως διακριθείσα Young Chef στον γαστρονομικό διαγωνισμό Restaurant 100 μαγειρεύει ουρά μπακαλιάρου με χόρτα εποχής σοτέ, πουρέ από λευκή γλυκοπατάτα και σάλτσα φρικασέ.
Γι΄αυτήν την υπέροχη χειμωνιάτικη τάρτα τα μήλα μαγειρεύονται μέσα σε καραμέλα πριν ψηθούν μαζί με την ζύμη.
Μαρία Σολωμού και Ντορέτα Παπαδημητρίου μαγειρεύουν συντροφιά με τον Χριστόφορο Πέσκια, μια διαφορετική συνταγή
Λαχταριστή, αφράτη, νόστιμη, η σωστή ομελέτα αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα μιας απαιτητικής ημέρας. Δείτε πώς θα την φτιάχνετε από εδώ και στο εξής.
Τελικά μέσα στο όλο αρνητικό κλίμα της πανδημίας, υπάρχουν και ορισμένα πράγματα όπως η μαγειρική που βοηθούν τον καθένα να ξεχαστεί
Στις σελίδες του «ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας» φιλοξενούνται περισσότερες από 70 συνταγές από Ελλάδα και Ευρώπη, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες τεχνικές, που έρχονται να καλύψουν όλες τις πτυχές της αρτοποιίας
Δείτε την πανεύκολη συνταγή, με φύλλο σφολιάτας, για την φτιάξετε στο σπίτι και να την απολαύσετε ζεστή ή κρύα, το επόμενο πρωί
Πόσο τυρί μπορεί να χωρέσει πάνω σε μια πίτσα; Από ό, τι φαίνεται...πολύ, πάρα πολύ!
Έχουμε ακούσει, κατά καιρούς, διάφορες συνταγές για να ξεπεράσουμε το hangover. Τα πράγματα, όμως, είναι πολύ πιο απλά.
Αυτά τα μπισκότα είναι μαλακά στη μέση, τραγανά γύρω γύρω και γεμάτα γεύση λόγω του μίσο και του φυστικοβούτυρου.
Ο χειμώνας είναι η εποχή που συνήθως τρώμε συγκεκριμένα φρούτα, τα οποία μας θωρακίζουν από πολλές ασθένειες
Και επειδή έχει καραμελωμένη επίγευση μπορεί να ανεβάσει σε άλλο επίπεδο ένα ζεστό ρόφημα ή smoothie, αλλά και οποιοδήποτε γλυκό, ακόμα και τα χριστουγεννιάτικα γλυκά μας
Η πιο εύκολη, βολική και χορταστική λύση του χειμώνα
Αρκετοί από εμάς έχουμε αγαπήσει, εσχάτως, τα χειροποίητα: ψωμί στο σπίτι, μπίρα (!), τώρα και γιαούρτι.
Τα πρωινά που ξυπνάμε αργά, που φοράμε κάλτσες όλη μέρα, που η τηλεόραση παίζει χριστουγεννιάτικες ταινίες...μας αξίζουν νόστιμα και πλούσια πιάτα για πρωινό, είτε γλυκό είτε αλμυρό.
Τα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία είναι πάρα πολλά και μάλιστα σε διαφορετικά επίπεδα
Δοκιμάζουμε μια εύκολη συνταγή για αλμυρά μάφιν.
Κόκορας γεμιστός, βελούδινη σούπα κολοκύθας, εκλεκτή τάρτα με γκοργκοντζόλα και αχλάδια, αλλά και εντυπωσιακές σοκολατένιες μπάλες στολίζουν, μεταξύ άλλων, το γιορτινό τραπέζι των ονείρων.
Η αναβίωση τριών ελληνικών ποικιλιών σταφυλιού, που κάποτε κινδύνευσαν με εξαφάνιση, οδήγησε στη δημιουργία κορυφαίων κρασιών, ανταγωνιστικών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442