Τα αβγά είναι από τα τρόφιμα εκείνα που πάντα θα φροντίσουμε να αγοράσουμε, – έστω και μηχανικά – για να έχουμε μια εύκολη και γρήγορη λύση γεύματος, στην περίπτωση που δεν έχουμε προλάβει να μαγειρέψουμε κάτι.

Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που τα αβγά μπορεί να… ξεμείνουν στο ψυγείο.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τελικά πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα ή τουλάχιστον κατάλληλα για κατανάλωση;

Τα βραστά αβγά διατηρούνται το πολύ για μία εβδομάδα στο ψυγείο, καθώς κατά το βράσιμο χάνονται τα έλαια που βρίσκονται στο τσόφλι και προστατεύουν το αβγό από τα βακτήρια.

Αφού τα καθαρίσετε, καλό θα ήταν να καταναλωθούν την ίδια μέρα.

Όσον αφορά στα ωμά αβγά, αφού τα σπάσετε θα πρέπει να φαγωθούν μέσα σε 2 μέρες.

Τα ωμά μη σπασμένα αβγά μπορούν να διατηρηθούμε στο ψυγείο συνήθως για 3 ακόμη εβδομάδες μετά την ημερομηνία συνιστώμενης πώλησης και 4 εβδομάδες μετά την ημερομηνία συσκευασίας τους.

Εάν θέλετε να ελέγξετε αν τα αβγά είναι ακόμα φρέσκα, μπορείτε να δοκιμάσετε το κλασικό κόλπο με το νερό:

Γεμίστε ένα ποτήρι με κρύο νερό και προσεκτικά ρίξτε το αβγό μέσα.

Εάν βουλιάξει, τότε είναι φρέσκο και ασφαλές για κατανάλωση, ενώ αν επιπλέει, τότε έχει χαλάσει και θα πρέπει να το πετάξετε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο