Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Slow Food

Φιλέτο σολομού με σαλάτα

Θρεπτικό και υγιεινό φιλέτο σολομού με σαλάτα εύκολα και γρήγορα

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Τα υπέρ και τα κατά της χορτοφαγίας

Μία από τις πιο συνήθεις διατροφικές τάσεις των τελευταίων δεκαετιών είναι οι δίαιτες χορτοφαγίας. Τι πρέπει να ξέρουν όμως όσοι έχουν περιορίσει ή αποκλείσει την κατανάλωση ζωικών προϊόντων; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας δίαιτας;

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγαπούν το fine dining – απλά αισθάνονται ένοχοι γι’ αυτό

Με την αυξανόμενη εισοδηματική ανισότητα και τις ατελείωτες ιστορίες για κακές εργασιακές πρακτικές σε πολυτελή εστιατόρια, ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει;

Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου

Τσικνοπέμπτη για… χορτοφάγους

Αντί να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες κρέατος μπορείτε να βρείτε εναλλακτικές λύσεις

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Με τη (φυλλο)σοφία 100 ετών το κρητικό «μπογατσάτζιδικο» «σαλπάρει» για Ευρώπη

Τα σχέδια του Γιάννη Σαλκιντζή για το υπεραιωνόβιο «μπογατσάτζιδικο», το έθιμο της Πρωτοχρονιάς και πως προτιμούσε τη μπουγάτσα του ο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ξανθή Γούναρη
Ξανθή Γούναρη
Ξανθή Γούναρη
Ξανθή Γούναρη

Το γάλα στον καφέ κρύβει αντιφλεγμονώδη οφέλη

Ο συνδυασμός τελικά δεν βλάπτει τον οργανισμό, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Agricultural and Food Chemistry»

Μάρθα Καϊτανίδη
Μάρθα Καϊτανίδη

Το εστιατόριο της Μαρίας από τις Σέρρες σερβίρει μαμαδίστικο φαγητό στο Παρίσι

Ο Θεόδωρος και ο Γιώργος Γεννιτσάκης άνοιξαν ένα κομψό «μαγειρείο το πρωί-τζαζ μπαρ το βράδυ» στο ένατο διαμέρισμα της πόλης για να κάνουν το όνειρο της μαμάς τους πραγματικότητα.

Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου

«Απαγορευόταν να γελάσει»: Η ζωή μιας απλήρωτης ασκούμενης στο Noma

Πρόσφατες αναφορές καθώς και η απόφαση να κλείσει το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο έχουν προκαλέσει αντιδράσεις εναντίον του 1% των εστιατορίων. Ποιο είναι το ανθρώπινο κόστος αυτού του είδους φαγητού και πόσο θα διαρκέσει;

Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου

Δοκίμασα κρέας που έχει παραχθεί στο εργαστήριο από ζώα χωρίς τη θανάτωσή τους

Ένα «ακίνδυνο» δείγμα κυττάρων από έναν χοίρο μπορεί να παράγει εκατομμύρια τόνους «καλλιεργημένου κρέατος» και διαφημίζεται ως πολύ καλύτερο για το κλίμα. Μήπως αυτό είναι το μέλλον της ηθικής διατροφής, αναρωτιέται ο Όλιβερ Μίλμαν στην Guardian.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Λαχταριστά τσιπς κολοκύθας

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξουμε ψητά τσιπς κολοκύθας και να τα απολαύσουμε χωρίς ενοχές

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Βασιλόπιτα: Οι εναλλακτικές συνταγές που θα γίνουν ποίημα στην κουζινομηχανή σας

Φτιάχνουμε με ευκολία και άνεση βασιλόπιτα κέικ ή τσουρέκι και αναβαθμίζουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες, επιλέγοντας την καλύτερη κουζινομηχανή.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Συμβουλές για αποτοξίνωση μετά το φαγοπότι των εορτών

Το φούσκωμα και τα παραπανίσια κιλά που μας φέρνουν τα τραπέζια των εορτών αποτελούν κάθε χρόνο κάτι το αναπόφευκτο. Συνεπώς η αποτοξίνωση του οργανισμού μας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Ποιος δημιούργησε το κοτόπουλο tikka masala; Ο θάνατος ενός βασιλιά του κάρυ αναβιώνει μια συζήτηση

Ο θάνατος ενός Πακιστανό-Σκωτσέζου σεφ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μαγείρεψε το πρώτο κοτόπουλο tikka masala στον κόσμο, προκαλεί μια πλημμύρα από αφιερώματα σε αυτό που περιγράφεται ως «το εθνικό πιάτο της Βρετανίας» - και αναζωπυρώνει μια συζήτηση σχετικά με την πραγματική του προέλευση.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Η Τρικαλινή Γαστρονομία με το brand name «Meteorisimo»

Σήμερα στα Τρίκαλα η γαστρονομία έχει το δικό της ξεχωριστό brand name «Meteorisimo», μέσω του οποίου διασυνδέεται ο γαστρονομικός πολιτισμός με τα τοπικά προϊόντα και τη σύγχρονη γαστρονομία

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Σαλάτα Coleslaw µε ντρέσινγκ καρύδας για ένα ελαφρύ γεύμα

Μάθετε να φτιάχνετε κι εσείς αυτή τη διάσημη σαλάτα αντί να την παραγγέλνετε. Συνδυάζεται ιδανικά με ζυμαρικά και ψητά κρεατικά. Ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο και ελαφρύ μεσημεριανό

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Τι τρώγαμε πριν την γαλοπούλα;

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα φαγητά από όλη την Ελλάδα για να εμπνευστούμε για το γιορτινό μας τραπέζι και να τα απολαύσουμε όπως παλιά.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Vegan Fiesta Hellas: Φιέστα της πράσινης διατροφής το Σαββατοκύριακο στην Αγορά Κυψέλης

Ενημερωθείτε για τον βιγκανισμό, δείτε πώς μπορείτε να υποκαταστήσετε τα ζωικά προϊόντα, απολαύστε οικολογικά καλλυντικά και ρούχα, ακόμα και μαθήματα γιόγκα.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Σymposio: Μια διονυσιακή γιορτή στην καρδιά της Βαρβακείου αγοράς

Έργα τέχνης, live performances -από όπερα μέχρι σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο - και multi culture food pairing, είναι μερικά από όσα πρόκειται να δούμε την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, στο 2ο κατά σειρά Σymposio

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Της μόδας το κρασί χωρίς αλκοόλ

Η μπύρα χωρίς αλκοόλ είναι εδώ και πολύ καιρό κάτι το συνηθισμένο. Κρασί χωρίς αλκοόλ όμως όχι. Σιγά-σιγά κατακτά έδαφος, αν και είναι αρκετά πιο ακριβό.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: Τα απολάμβαναν από την αρχαιότητα και τα ονόμαζαν «λάγανον»

Τα λαχταριστά και αγαπημένα μακαρόνια έχουν μεγάλη ιστορία και μάλιστα από την αρχαιότητα. Πολλοί λαοί διεκδίκησαν την «πρωτιά», ωστόσο στην Αρχαία Ελλάδα φαίνεται να αποτελούσαν βασική διατροφική επιλογή και λιχουδιά.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024