Δένδιας για ReArm: Δεν μπορούμε να υπερασπίσουμε την Ευρώπη εάν ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών
Την προσοχή του στο ενδεχόμενο η Τουρκία να μπορέσει να μπει από την πίσω πόρτα στο σχέδιο του ReArm στρέφει ο Δένδιας
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για μία φορά με αφορμή το ReArm Europe και το ενδεχόμενο να βρεθεί να μετέχει στο εν λόγω εγχείρημα και η Τουρκία, έστρεψε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την είσοδο του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που συνεδριάζει σήμερα Τρίτη στις Βρυξέλλες, υπό τη σύνθεση των Υπουργών Άμυνας, έχει κεντρικό θέμα την Ουκρανία.
ReArm και SAFE
Ο Δένδιας ωστόσο θέλησε στη δήλωση του να σταθεί στην προσπάθεια που γίνεται με τον Κανονισμό SAFE και το ReaArm Europe, μία προσπάθεια όπως είπε «να επανεξοπλιστεί η Ευρώπη ώστε να έχει τη δυνατότητα να υπερασπίσει τον εαυτό της. Να υπερασπίσει ένα χώρο Δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προστασίας του ανθρώπου».
«Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Και η Ελλάδα έχει επανειλημμένως τονίσει ότι είναι απαραίτητο σε αυτό το εγχείρημα να συμμετέχουν χώρες οι οποίες σέβονται και ασπάζονται το αξιακό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δένδιας.
Ο εχθρός είναι εντός των τειχών
Και διεμήνυσε για μία ακόμα φορά ότι «δεν νοείται να μετέχουν αδιάκριτα στο ευρωπαϊκό εγχείρημα χώρες που απειλούν άλλες χώρες, και μάλιστα μέλη της ΕΕ, που δεν αναγνωρίζουν άλλες χώρες, και μάλιστα μέλη της ΕΕ, που δεν ασπάζονται τους ίδιους κανόνες Δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Για να καταλήξει λέγοντας πως «δεν μπορούμε να υπερασπίσουμε την Ευρώπη εάν ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών».
- Καλά πήγε αυτό: Το χειρότερο πέναλτι «Πανένκα» της σεζόν είναι γεγονός (vid)
- Επαναπατρίζονται αρχαιότητες της εταιρείας Robin Symes από το Λονδίνο
- Νέα Ζηλανδία: Βίντεο από την στιγμή της κατολίσθησης που έθαψε μεγάλο τμήμα ενός κάμπινγκ – Δύο νεκροί
- Αποτυπώματα χεριών στην Ινδονησία ίσως είναι οι αρχαιότερες βραχογραφίες του κόσμου
- Ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Αντίνο ο Παναθηναϊκός (vid, pic)
- Ελευθερία ή επαγγελματική ευκαιρία; Το plan b του Μπρούκλιν Μπέκαμ πίσω από το ξέσπασμά του


