Ματσάρα στο ΟΑΚΑ για Παναθηναϊκό και Ρεάλ Μαδρίτης με διαφορετικούς στόχους
Στο «deja vu» του περυσινού τελικού ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Ρεάλ, με τους πράσινους να θέλουν νίκη για να παραμείνουν εντός τετράδας και τη βασίλισσα για να προλάβει το «τρένο» των playoffs.
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ στο remake του περυσινού τελικού της Euroleague (6/3, 21.45), αυτή τη φορά το παιχνίδι είναι όμως για την 28η αγωνιστική της regular season.
Ο Παναθηναϊκός έχει ρεκόρ 17-10 και με νίκη, πιάνει τη Φενέρμπαχτσε που βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας, με την Ρεάλ Μαδρίτης να «καίγεται» για το ματς, καθώς δυσκολεύεται αισθητά τη φετινή σεζόν και με 14-13 βρίσκεται στην 10η θέση, κάτι που σημαίνει πως είναι εκτός playoffs της Euroleague.
Ο Εργκίν Αταμάν έχει τις γνωστές απουσίες των Μάριους Γκριγκόνις, Ματίας Λεσόρ και Ομέρ Γιούρτσεβεν, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και θα κατέβει στο ΟΑΚΑ με την καλύτερη δυνατή σύνθεση.
Εκτός από την αναμέτρηση των πράσινων με τη «βασίλισσα» η άλλη αναμέτρηση που ξεχωρίζει είναι αυτή ανάμεσα στο Μιλάνο και τη Φενέρμπαχτσε (21:30), ενώ στο Μόναχο η Μπάγερν θα υποδεχθεί τον Ερυθρό Αστέρα (21:30) με τον Πετρούσεφ να είναι αμφίβολος, ενώ Μπασκόνια και Ζάλγκιρις θα δώσουν τη δική τους «μονομαχία» (21:30).
Οι διαιτητές της αναμέτρησης έχουν οριστεί να είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς, Έμιν Μογκούλκοτςκαι Μίλαν Νέντοβιτς.
Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι σπόροι chia μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση της υπέρτασης (υψηλή αρτηριακή πίεση), της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.
H… κατρακύλα συνεχίστηκε για τους Μιλγουόκι Μπακς, που ηττήθηκαν ξανά από τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς (114-113) – «Διπλός» Γιάννης με 30άρα (33 πόντοι, 15 ριμπάουντ), παρά τα minutes restriction.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Λουίς ντε λα Φουέντε σχολίασε εκ νέου την έντονη αντίδραση του Φλικ επειδή τον Σεπτέμβριο ο Γιαμάλ διαγνώστηκε με πρόβλημα μετά την κλήση του στην Εθνική Ισπανίας