Ισραήλ: Οι «τελευταίες λεπτομέρειες» της συμφωνίας βρίσκονται ακόμα στη διαδικασία «οριστικοποίησης»
Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας παρά μόνο μετά την «οριστικοποίηση» των «τελευταίων λεπτομερειών».
Οι «τελευταίες λεπτομέρειες» της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία θα συνοδευτεί από ανταλλαγή ισραηλινών ομήρων με παλαιστινίους κρατούμενους, βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία της «οριστικοποίησης», σημείωσαν οι υπηρεσίες του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου περί τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης προς σήμερα Πέμπτη (στη φωτογραφία του Reuters/Ramadan Abed, επάνω, Παλαιστίνιοι στην Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, πανηγυρίζουν την επίτευξη συμφωνίας).
«Δεν θα δημοσιοποιηθεί επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου (σ.σ. για τη συμφωνία που ανακοινώθηκε από το Κατάρ, χώρα που μεσολαβεί στις έμμεσες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς) παρά μετά την οριστικοποίηση των τελευταίων λεπτομερειών, που διευθετούνται αυτήν τη στιγμή», σύμφωνα με τη λακωνική ενημέρωση των υπηρεσιών του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για έξι εβδομάδες, κατά την οποία οι ισραηλινές δυνάμεις θ’ αποσυρθούν σταδιακά από τις κεντρικές περιοχές του θύλακα και οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι θα επιστρέψουν στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο που ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειές της (περισσότερα εδώ).
Συνεχίζονται οι σφαγές
Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς λίγη ώρα αφού ανακοινώθηκε η σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.
Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρία χωριστά ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στην πόλη της Γάζας, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος του οργανισμού αυτού, αρμόδιου για τις επιχειρήσεις διάσωσης.
Αλλοι δύο σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, πρόσθεσε ο κ. Μπασάλ.
- Golden Visa: Πώς επηρεάστηκαν οι τιμές των ακινήτων μετά την αύξηση του ορίου στις 800 χιλ. ευρώ
- Η διελκυστίνδα της Μέσης Ανατολής: Γιατί οι σύμμαχοι του Ιράν αποφεύγουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τις ΗΠΑ
- Χρήστος Ράμμος: Αποδομώντας το «Alitheia Forum» σε 218 λέξεις – «Ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να προσδιορίσει πως θα του γίνει ο έλεγχος»
- Στα θρανία οι ασθενείς για τα δικαιώματά τους και την ψηφιακή υγεία
- Συνταγή: Λιγκουίνι με γαρίδες
- Ιράν: Εντείνει τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις – 8 νεκροί από ισραηλινή επίθεση σε εκτοπισμένους στον Λίβανο
- Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χτυπήθηκε από βλήμα ανοικτά των ΗΑΕ
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Μαρτίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442