Ρόμα – Λάτσιο 2-0: Υπόθεση 18 λεπτών…
Με γκολ των Πελεγκρίνι και Σαλεμέκερς στα πρώτα 18 λεπτά, η Ρόμα πήρε μεγάλη νίκη-ανάσα με 2-0 επί της Λάτσιο στο μεγάλο ντέρμπι.
Η Ρόμα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της πόλης με τη Λάτσιο. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι επικράτησε με 2-0 στο «Ολίμπικο» για τη 19η αγωνιστική της Serie A και πήρε βαθμολογική ανάσα, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν και άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου.
Ουσιαστικά τα πάντα στο παιχνίδι κρίθηκαν πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά, με τη Ρόμα να πετυχαίνει και τα δύο γκολ. Από σέντρα του Σαλεμέκερς στο 10′ ο Πελεγκρίνι κατέβασε και με σουτ έκανε το 1-0 ενώ οκτώ λεπτά μετά ο Ντιμπάλα βρήκε τον Σαλεμέκερς μέσα στην περιοχή και εκείνος με διπλή προσπάθεια έκανε το 2-0. Ενδιάμεσα η Λάτσιο είχε μία ευκαιρία με τον Ίσακσεν και το ημίχρονο βγήκε χωρίς άλλη φάση.
Στο δεύτερο μέρος η Λάτσιο μπήκε καλύτερα και στο 46ο λεπτό απείλησε με σουτ του Καστεγιάνος ενώ δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ρομανιόλι έφυγε λίγο έξω. Ούτε ο Γκεντουζί βρήκε στόχο στο 50′ ενώ στο 57΄ο Προβεδέλ νίκησε τον Πελεγκρίνι. Στο 59′ η Λάτσιο είχε δοκάρι με τον Τσάουνα και η τελευταία καλή φάση στο ματς ήταν ένα σουτ του Ντιά στο 69′. Η Ρόμα πήρε εύκολα τη νίκη και κοιτάζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.
Ρόμα: Σβίλαρ, Εντικά, Μαντσίνι, Χούμελς, Σαλεμέκερς(66’ Πιζίλι), Ανχελίνο, Κονέ, Παρέδες, Πελεγκρίνι(66’ Ελ Σαραουί), Ντιμπάλα(74’ Μπαλντάνζι), Ντόβμπικ(74’ Σομουρόντοφ)
Λάτσιο: Προβεδέλ, Μάρουσιτς(79’ Λατσάρι), Χίλα, Ρομανιόλι, Ταβάρες(89’ Λ. Πελεγκρίνι), Ροβέλα, Γκεντουζί, Ίσακσεν(46’ Τσάουνα), Ντέλε-Μπασιρού(46’ Ντιά), Τζακάνι(89’ Νόσλιν), Καστεγιάνος
Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:
Σάββατο 4/1
Βενέτσια-Έμπολι 1-1
Φιορεντίνα-Νάπολι 0-3
Βερόνα-Ουντινέζε 0-0
Κυριακή 5/1
Μόντσα-Κάλιαρι 1-2
Λέτσε-Τζένοα 0-0
Τορίνο-Πάρμα 0-0
Ρόμα-Λάτσιο 2-0
Τρίτη 14/1
Κόμο-Μίλαν (19:30)
Αταλάντα-Γιουβέντους (21:45)
Τετάρτη 15/1
Ίντερ-Μπολόνια (21:45)
Η βαθμολογία:
Η επόμενη (20η) αγωνιστική:
Παρασκευή 10/1
Λάτσιο-Κόμο (21.45)
Σάββατο 11/01
Έμπολι-Λέτσε (16.00)
Ουντινέζε-Αταλάντα (16.00)
Τορίνο-Γιουβέντους (19.00)
Μίλαν-Κάλιαρι (21.45)
Κυριακή 12/1
Τζένοα-Πάρμα (13.30)
Βενέτσια-Ίντερ (16.00)
Μπολόνια-Ρόμα (19.00)
Νάπολι-Βερόνα (21.45)
Δευτέρα 13/1
Μόντσα-Φιορεντίνα (21.45)
- «Επέμενε ότι έπρεπε να φύγει» λέει ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου για την Λόρα
- Οι ΗΠΑ λένε πως δεν υπάρχουν πλέον αμερικανοί κρατούμενοι στη Βενεζουέλα
- «Με ρώτησε αν αγοράζω χρυσό» αποκάλυψε η χρυσοχόος που είδε την 16χρονη Λόρα
- Ξαναρχίζουν οι πτήσεις απελαθέντων από την Κολομβία στις ΗΠΑ πριν από τη συνάντηση Τραμπ και Πέτρο
- Ο δολοφόνος προσπάθησε να αποπροσανατολίσει εκπομπή που έψαχνε την Μαρία Αγγελακούδη
- Ιράν, Κίνα και Ρωσία σε κοινές ναυτικές ασκήσεις στα Στενά του Ορμούζ – Κλείνει η είσοδος, ελέγχεται η έξοδος

