«Δεύτερη ευκαιρία»: Εικαστική έκθεση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής
Η έκθεση με τίτλο «Δεύτερη ευκαιρία» πραγματοποιείται από τις 3 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2024.
Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής – Δαφνί, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή του, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, διοργανώνουν μια ιδιαίτερη εικαστική έκθεση στο «Μποδοσάκειο» Κτίριο του ΨΝΑ – Δαφνί από τις 3 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2024, με γενικό τίτλο «Δεύτερη Ευκαιρία» και ειδικές θεματικές «Μόνος – Μαζί».
Ποιοι συμμετέχουν στην έκθεση
Σύμφωνα με καλλιτεχνικό επιμελητή της έκθεσης Παναγιώτη Πάγκαλο, πρόκειται για μια έκθεση, που θα επιχειρήσει να δημιουργήσει γόνιμες γεφυρώσεις μεταξύ της σύγχρονης τέχνης και των δομών που διαχειρίζονται ψυχικές παθήσεις.
Στην έκθεση «Δεύτερη Ευκαιρία: Μόνος – Μαζί», που βασίζεται σε μια ιδέα και συντονισμό του Κωνσταντίνου Κανταρτζή και οργάνωση και εποπτεία της Βασιλικής Γιαννούλη, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν με έργα τους ορισμένοι από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς, καθώς και νέοι καλλιτέχνες με επιλεγμένες προτάσεις.
Τα έργα νοσηλευόμενων
Μαζί τους υπάρχουν και έργα νοσηλευομένων ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των έργων δημιουργήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη έκθεση.
Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο:
«Η έκθεση θα διαρκέσει έναν μήνα. είναι ιδιαίτερη έκθεση, λόγω ΄του ότι φιλοξενείται σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο του ΨΝΑ στο Δαφνί. Όταν λέμε εγκαταλελειμμένο εννοούμε ότι μέχρι πρότινος, υπήρχαν τρόφιμοι οι οποίοι απομακρύνθηκαν για λόγους που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του κτιρίου και έκτοτε όλα τα σημάδια που άφησαν στον χώρο, έχουν παραμείνει ανεξίτηλα και εμείς τα έχουμε εντάξει σε αυτή την εικαστική έκθεση».
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν




