
Η σημερινή καλημέρα του Αρκά
Το σκίτσο της Πέμπτης.
Με ένα διαφορετικό τρόπο επέλεξε να στείλει τη δική του καλημέρα ο Αρκάς, σήμερα Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.
Ο γελοιογράφος σήμερα σκιτσάρει έναν ηλικιωμένο κύριο ο οποίος κάθεται σε ένα παγκάκι και στηρίζεται στη μαγκούρα του όταν επιχειρεί να πιάσει συζήτηση με κάποιον που μοιράζεται μαζί του το παγκάκι και δεν είναι άλλον από τον χάρο.
Έτσι, ξεκινά τη συζήτηση ρωτώντας τον τι δουλειά κάνει με την απάντηση να έρχεται με black χιούμορ. Φυσικά, δεν έλειψαν τα σχόλια από τους followers.
Ο εμπνευσμένος διάλογος
«Και τι δουλειά κάνεις;» ρωτά ο παππούς.
«Ανάποδος αγρότης» απαντά ο χάρος με το δρεπάνι.
«Δηλαδή;» ξαναρωτά ο παππούς.
Και παίρνει την απάντηση «Πρώτα θερίζω και μετά φυτεύω».
Γονείς και παππούδες σε όλο μεγαλύτερη ηλικία
Ερευνητές του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ παρατήρησαν είναι ότι όσο γινόμαστε γονείς και παππούδες σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία, οι οικογένειες θα γίνονται όλο και μικρότερες σε μέγεθος και θα έχουμε όλο και λιγότερους συγγενείς εν ζωή.
Για παράδειγμα, αν μια 65χρονη γυναίκα είχε το 1965 41 συγγενείς εν ζωή, το 2095 θα έχει μόλις 25.
Από την άλλη, η αύξηση του προσδόκιμου ζωής πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες ένα νεογέννητο μωρό να προλαβαίνει να γνωρίσει τους παππούδες του.
Επίσης ένα ακόμα συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι το ηλικιακό χάσμα ανάμεσα σε διαφορετικές γενιές μιας οικογένειας μεγαλώνει όλο και περισσότερο.
- Το «ντόμινο» που μπορεί να φέρει στη Euroleague ο ΛεΝτέι – Οι περιπτώσεις των Πίτερς, Μπλόσομγκεϊμ και Χορντ
- Λέκκας για σεισμό στα Ιωάννινα: «Οι δονήσεις θα συνεχιστούν αλλά δεν ανησυχούμε»
- Η Μέριλ Στριπ δεν εμπνεύστηκε από την Άννα Γουίντουρ για τον ρόλο της Μιράντα Πρίστλεϊ αλλά από 2 άνδρες
- Πάσχα στην πόλη; 3+1 σημεία για να στηθεί η απόλυτη ηλιόλουστη γιορτή!
- «Ροντέο» το Μονακό – Ντιζόν: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ παικτών – Αιμορραγούσε ο Λοσέρ (vid)
- Συνελήφθη 14χρονος για ληστείες σε μίνι μάρκετ και βενζινάδικα – Βίντεο ντοκουμέντο



