Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Καραλή – «Πέτα όλο και πιο ψηλά»
Ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε και ο πρώτος Έλληνας άλτης που περνά τα 6 μέτρα στην ιστορία του επί κοντώ
Ο Εμμανουήλ Καραλής έγραψε για μία ακόμα φορά ιστορία, καθώς συνέτριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ στο Diamond League του Χορζόφ. Ο Έλληνας άλτης και αθλητής του Ολυμπιακού με άλμα του στα έξι μέτρα, κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ, γράφοντας ιστορία λίγες μόλις ημέρες μετά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στο Diamond League της Σιλεσίας.
«Μπράβο Μανόλο»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την εξής ανάρτηση για το πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε ο Εμμανουήλ Καραλής στο άλμα επι κοντώ:
«Μετά το Ολυμπιακό μετάλλιο ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε και ο πρώτος Έλληνας άλτης που περνά τα 6 μέτρα στην ιστορία του επί κοντώ. Μπράβο Μανόλο! Πέτα όλο και πιο ψηλά. Και πάντα με το χαμόγελό σου!».
Μετά το Ολυμπιακό μετάλλιο ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε και ο πρώτος Έλληνας άλτης που περνά τα 6 μέτρα στην ιστορία του επί κοντώ. Μπράβο Μανόλο! Πέτα όλο και πιο ψηλά. Και πάντα με το χαμόγελό σου!
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) August 25, 2024
Αυτή η επίδοση του Έλληνα αθλητή όχι μόνο τον καθιστά τον 25ο αθλητή παγκοσμίως που έχει περάσει τα έξι μέτρα, αλλά τον τοποθετεί και στην κορυφή των Ελλήνων αθλητών του αγωνίσματος.
Ο Καραλής, που είχε δηλώσει ως στόχο του να περάσει τα έξι μέτρα εντός του 2025, κατάφερε να το κάνει τελικά εντός του 2024.
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα