«Σπίτι Μου»: Έρχεται νέο πρόγραμμα με 2 δισ. ευρώ και για ζευγάρια 40 – 50 ετών
«Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να ολοκληρώσουμε μια διαπραγμάτευση με την Κομισιόν» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Στην πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα «Σπίτι Μου» που θα χρηματοδοτηθεί με πόρους, ύψους 2 δισ. ευρώ, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής.
Όπως είπε, αυτή τη φορά το πρόγραμμα στέγασης θα είναι διευρυμένο και ως προς τα ηλικιακά κριτήρια – και θα καλύπτει και ζευγάρια 40 – 50 ετών. Τόνισε επίσης ότι προς ώρας η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Ευρώπη σε ό,τι αφορά στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
«Θέλουμε να διευρύνουμε την περίμετρο, να πάμε σε ζευγάρια από 40 έως 50 έτη που είχαν αποκλειστεί από το προηγούμενο πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Στιγμιότυπο από τη διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη
Το νέο πρόγραμμα
«Η κυβέρνηση έχει πρόθεση να υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα «Σπίτι Μου» με πολύ μεγαλύτερους πόρους, ύψους δυο δισεκατομμυρίων ευρώ. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να ολοκληρώσουμε μια διαπραγμάτευση με την Κομισιόν. Θέλουμε να διευρύνουμε την περίμετρο, να πάμε σε ζευγάρια από 40 έως 50 έτη που είχαν αποκλειστεί από το προηγούμενο πρόγραμμα», ανέφερε σχετικά.
«Δεν είμαι έτοιμος να εξαγγείλω κάτι οριστικό γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, είμαι όμως συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα με πολύ περισσότερους οφελούμενους», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Σπίτι μου», αφορά στην επιδότηση στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία, ώστε το ζευγάρι να αποκτά την δική του στέγη πληρώνοντας λιγότερα από όσα θα έδινε ως ενοίκιο.
- Ανατολική Ιερουσαλήμ: Μπουλντόζες του Ισραήλ κατεδαφίζουν κτίρια στην έδρα της UNRWA
- Φειδίας Παναγιώτου: Φερόμενη έρευνα σε βάρος του από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Ο ίδιος δηλώνει άγνοια
- Μεξικό: Εξέδωσε στις ΗΠΑ 37 φερόμενα ως μέλη συμμοριών
- Νίγηρας: Σφαγή 31 αμάχων σε επίθεση που αποδίδεται στους τζιχαντιστές
- Ισραήλ: «Σε υψηλή ετοιμότητα» για το Ιράν και σε «συντονισμό» με τις ΗΠΑ
- ΕΕ – ΗΠΑ: «Στοίχημα με ρίσκο» αποκαλεί ο CEO της UBS την αποεπένδυση από την αμερικανική οικονομία






