Κλειστά τα καταστήματα λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς
Λειτουργούν τα βενζινάδικα, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία και τα μίνι μάρκετ
Κλειστά παραμένουν σήμερα Τρίτη 5 Μαΐου τα καταστήματα λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα σούπερ μάρκετ η Βαρβάκειος αγορά και οι λαϊκές αγορές.
Λειτουργούν τα βενζινάδικα, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία και τα μίνι μάρκετ.
Τι γίνεται με τις τράπεζες
Οι τράπεζες θα ανοίξουν και πάλι, με εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, την Τετάρτη (8/5). Οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα θα εκτελούνται κανονικά από την Τετάρτη 8 Μαΐου, ενώ οι μεταφορές θα εκτελεστούν (ηλεκτρονικά) τη στιγμή που γίνονται, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.
Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου. Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό και την Τρίτη 7 Μαΐου.
Τέλος, κλειστό θα είναι και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η δήλωση Μιχαηλίδου
Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη από το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μία περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές. Η απόφαση αυτή υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής. Μίας ημέρας που λειτουργεί ως εφαλτήριο σκέψης και δράσης, ώστε να βελτιωθεί ο εργασιακός βίος των πολιτών.
Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η κυβέρνηση τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους εργαζόμενους. Οι πολιτικές μας το επιβεβαιώνουν. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, περισσότεροι από 310 χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες βγήκαν από το φάσμα της ανεργίας και σήμερα εργάζονται. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20%, ενώ, από τις αρχές Απριλίου, θα αυξηθεί περαιτέρω. Αντίστοιχη ήταν και η άνοδος του μέσου μισθού. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Η περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών των εργαζομένων αποτελούν βασικό πυλώνα της πολιτικής μας».
- Ουκρανία: 5 τραυματίες, ανάμεσά τους παιδί, σε ρωσική επίθεση στη Ζαπορίζια
- Λεωφόρος Κηφισού: Τραγικός θάνατος ηλικιωμένου που βούτηξε από πεζογέφυρα και παρασύρθηκε από απορριμματοφόρο
- Νότια Κορέα: Ο πρώην πρόεδρος Γιουν άσκησε έφεση στην καταδίκη του να εκτίσει ισόβια κάθειρξη
- Ο Παναμάς παίρνει τον έλεγχο δυο λιμανιών του από τη CK Hutchison – Ικανοποίηση στις ΗΠΑ και οργή στην Κίνα
- ΗΠΑ: Σφοδρή χιονοθύελλα έπληξε τις βορειοανατολικές πολιτείες – Νοικοκυριά χωρίς ρεύμα – Ακυρώσεις πτήσεων
- Ρωσία: Αστυνομικός νεκρός και άλλοι 2 τραυματίες σε έκρηξη κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό της Μόσχας






