«Η πολυδιαφημισμένη, από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ‘αριστεία’ της Νέας Δημοκρατίας, έχει αρχίσει να θυμίζει ανέκδοτο και μάλιστα εξαιρετικά κακόγουστο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, με την οποία σχολιάζει δηκτικά μία σειρά αμφιλεγόμενων δηλώσεων στελεχών της «γαλάζιας» παράταξης.
Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, «τα περιστατικά, που πίσω από την ‘αριστεία’ του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη κρύβεται το πιο βαθύ σκοτάδι, είναι πλέον τόσα, που οφείλουμε να το πούμε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές: δεν πάει άλλο με τους δήθεν ‘άριστους’ της ΝΔ».
«Ακροδεξιά, σκοταδισμός, μισογυνισμός, ομοφοβία και βεβαίως ‘μπάζωμα’»
Και παραδέτει μία – μία τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων:
«Από πού να ξεκινήσει κανείς; Από τις ‘επιστημονικές’, όπως τις χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Π. Μαρινάκης, απόψεις του υφυπουργού Υγείας και βουλευτή της ΝΔ, Δ. Βαρτζόπουλου, οι οποίες δικαιολογούν τις γυναικοκτονίες;
»Από τον βουλευτή της, Δ. Κυριαζίδη, ο οποίος δεν ξέρει πώς να χαρακτηρίσει έναν άνθρωπο με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό;
»Από την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Β. Φλέσσα, η οποία ισχυρίστηκε πως για τα Τέμπη ‘φταίμε όλοι μας’;
»Από την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Ελ. Μελέτη, η οποία εξυμνούσε τον καταδικασμένο νεοναζιστή Ηλ. Κασιδιάρη;
»Ή μήπως από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, Γ. Αυτιά, ο οποίος έχει ως κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής του καμπάνιας το χουντικό ‘πατρίς, θρησκεία, οικογένεια’;», τονίζει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για να καταλήξει πως «αυτή είναι η ‘αριστεία’ της ΝΔ: ακροδεξιά, σκοταδισμός, μισογυνισμός, ομοφοβία και βεβαίως ‘μπάζωμα’».
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας