Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρέα: Η σκυλίτσα που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και κατάφερε να περπατήσει ξανά, αναζητά σπίτι

Ρέα: Η σκυλίτσα που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και κατάφερε να περπατήσει ξανά, αναζητά σπίτι

Η Ρέα είναι μια σκυλίτσα που «σπίτι» της ήταν ο δρόμος. Πριν από έναν χρόνο παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και το χτύπημα την παρέλυσε. Η ζωή της βρέθηκε σε κίνδυνο

Ήταν κουτάβι, όταν την πέταξαν στον δρόμο, στο Περιγιάλι του Νομού Κορίνθου. Ένα τόσο δα πλασματάκι, απροστάτευτο και φοβισμένο.

Ένας κάτοικος του χωριού την είδε και άρχισε να την ταΐζει. Εκεί στον αφιλόξενο δρόμο, όπου μεγάλωσε.

Τα χρόνια περνούν και η Ρέα εκεί, στον δρόμο, στο Περιγιάλι. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να της ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του.

Πριν από έναν χρόνο, σε ηλικία οκτώ ετών, πια, δέχεται χτύπημα από αυτοκίνητο. Η Ρέα σφαδάζει από τον πόνο.

Και τότε οι εθελοντές του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), που εδρεύει στην Κόρινθο, δέχονται δύο τηλεφωνήματα από πολίτες. Τους ενημέρωσαν ότι δύο σκύλοι έχουν χτυπηθεί από αυτοκίνητα. Το ένα περιστατικό ήταν στο Λέχαιο και το άλλο στο Περιγιάλι.

Η Ρέα είναι κοινωνική με τα άλλα σκυλιά, λατρεύει τις βόλτες και τρελαίνεται για λιχουδιές

Είναι υγιέστατη, στειρωμένη, εμβολιασμένη και έχει τσιπάκι

Τότε, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), Χριστίνα Σακελλαράκη, και ο εκπαιδευτής σκύλων, Κωνσταντίνος Φούκης, σπεύδουν στα σημεία.

Πηγαίνουν τα ζωάκια κατευθείαν στον κτηνίατρο. Το σκυλάκι που τραυματίστηκε στο Λέχαιο, αφού χειρουργήθηκε και ανάρρωσε, υιοθετήθηκε.

Η κατάσταση της υγείας της Ρέας, όμως, ήταν πολύ πιο σοβαρή.

Και εγένετο το θαύμα

«Από τη μέση και κάτω είχε παραλύσει. Είχε σπάσει τη λεκάνη της. Η εξέλιξη της υγείας της δεν μπορούσε να προβλεφθεί με βεβαιότητα. Αν θα κατάφερνε, δηλαδή, να σταθεί στα πόδια της. Ο κτηνίατρος πρότεινε να φιλοξενηθεί σε περιορισμό, μήπως γίνει το θαύμα», θυμάται η πρόεδρος του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), Βάνα Φραγκιάδου.

Και πράγματι, το θαύμα έγινε! Μετά τέσσερις μήνες, όπως λέει η κα Φραγκιάδου, ενώ έσερνε τα δύο της ποδαράκια, κατάφερε να πατήσει το ένα. Και τον επόμενο μήνα, και το άλλο.

Από εκείνη την ημέρα, η Ρέα έγινε ένας χαρούμενος σκύλος. «Και εκεί που δεν εμπιστευόταν τους ανθρώπους, άρχισε να γίνεται ένα γλυκό πλάσμα, που δεν σταματούσε να κουνά την ουρίτσα της», αναφέρει η κα Φραγκιάδου.

Μετά ενάμισι μήνα, Δεκέμβριος ήταν, ένα ζευγάρι αποφασίζει να την υιοθετήσει. Η ζωή της Ρέας θα άλλαζε ριζικά. Τι πιο ευχάριστο θα μπορούσε να της συμβεί, ύστερα από όλα αυτά τα ταλαιπωρημένα χρόνια της ζωής της;

Ωστόσο, το ζευγάρι που την υιοθέτησε, δύο εβδομάδες μετά -παραμονή Χριστουγέννων- την επιστρέφει στους εθελοντές του Συλλόγου. Επειδή η Ρέα… έβαλε στο μάτι την κουρτίνα του σπιτιού.

Ζητείται επειγόντως σπίτι για την Ρέα

Από τότε, όπως αναφέρει η Φραγκιάδου, μένει σε ένα άδειο σπίτι, που τους έχει παραχωρήσει ο ιδιοκτήτης μέχρι τέλους Μαΐου.

Βέβαια, οι εθελοντές την επισκέπτονται καθημερινά για να την φροντίσουν: να την ταΐσουν, να περάσουν χρόνο μαζί της, να κάνουν τις βόλτες τους.

Όπως καταλαβαίνετε, τα περιθώρια στενεύουν. Η Ρέα πρέπει να φύγει. Η τύχη της είναι αβέβαιη. Και δεν είναι ό,τι καλύτερο, να καταλήξει σε κάποιο καταφύγιο σε αυτήν την προχωρημένη ηλικία και ύστερα από τα σωματικά και ψυχικά τραύματα που έχει περάσει.

Η προσωπικότητα της Ρέας

«Είναι κοινωνική με τα άλλα σκυλιά, λατρεύει τις βόλτες και τρελαίνεται για λιχουδιές, όπως και για το φαγητό. Κάνει την ανάγκη της εκτός σπιτιού, δεν κάνει ζημιές και έχει μάθει να μένει μόνη της. Αδιαφορεί για τις γάτες και της αρέσει να παίζει με τους ομοίους της – κυρίως με τα αρσενικά σκυλιά. Είναι επιφυλακτική με τους άνδρες, και με τα παιδιά έχει καλές σχέσεις. Είναι χαδιάρα και πολύ ζωντανό σκυλί», περιγράφει η κα Φραγκιάδου.

Η Ρέα, λοιπόν, είναι μία σκυλίτσια εννέα ετών, αλλά δείχνει… νεαρή κυρία.
Είναι κοντούλα και στρουμπουλή – τα κιλάκια της αγγίζουν τα 13.
Είναι υγιέστατη, στειρωμένη, εμβολιασμένη και έχει τσιπάκι.

«Είναι ένα σκυλί που της αξίζει ένα σπίτι. Να την αγαπάνε, όπως την έχουμε αγαπήσει όλοι εμείς», λέει συγκινημένη η κα Φραγκιάδου.

Η Ρέα πάλεψε για να σταθεί στα πόδια της, και το κατάφερε. Έχει θέληση για ζωή και το μόνο που της λείπει, είναι ένας άνθρωπος που θα της προσφέρει το παντοτινό της σπίτι.
Όποιος επιθυμεί να βάλει στη ζωή του αυτό το υπέροχο πλάσμα, μπορεί να καλέσει στο 697.677.4532.

Sports in

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα και πάνε φουλ για sold out.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024