Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλφρέδο: Ο τετραπέρατος, παιχνιδιάρης σκύλος αναζητά οικογένεια

Αλφρέδο: Ο τετραπέρατος, παιχνιδιάρης σκύλος αναζητά οικογένεια

Ο Αλφρέδο είναι ένας νεαρός σκυλάκος που ζει, δύο ολόκληρα χρόνια, πίσω από τα κάγκελα και αδημονεί να βρει τον άνθρωπό του. Υιοθετήστε τον!

Ο μικρός Αλφρέδο κυκλοφορούσε σε γειτονιά του Δήμου Ασπροπύργου Αττικής. Μόνον εκείνος ξέρει πώς βρέθηκε εκεί. Τον εγκατέλειψαν; Γεννήθηκε στο δρόμο;

Εδώ και δύο χρόνια «σπίτι» του είναι ο χώρος φιλοξενίας που διαθέτει ο Δήμος Ασπροπύργου Αττικής.

Ο Αλφρέδο είναι πανέξυπνος, αποζητά το δέσιμο, τη συναναστροφή και την επικοινωνία με άνθρωπο

Ο Αλφρέδο

«Ο Αλφρέδο είναι νεαρός, περίπου 2,5 ετών – εκτιμάται ότι γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2021. Είναι υγιέστατος, έχει κάνει τα εμβόλια του και είναι στειρωμένος. Τα κιλά του αγγίζουν τα 30», αναφέρει η εθελόντρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, AnimAid Animal Rescue, Λία Τζανιδάκη.

Ο Αλφρέδο έχει δύο σχιστά, γεμάτα ζεστασιά ματάκια, είναι σπιρτόζος και αγαπά τα παιχνίδια. Του λείπει τρομερά η επαφή με τους ανθρώπους και λαχταρά συνέχεια τα χάδια, τις αγκαλιές και, γενικότερα, την αλληλεπίδραση μαζί τους.

«Είναι πανέξυπνος, αποζητά το δέσιμο, τη συναναστροφή και την επικοινωνία με άνθρωπο. Είναι φιλικός και διακριτικός με όσους έρχεται σε επαφή για πρώτη φορά, και είναι φιλικός με τα άλλα σκυλάκια», αναφέρει η εθελόντρια.

Επισημαίνει ότι πάντα πρέπει να αφήνουμε τον σκύλο να επιλέξει με ποιο σκυλάκι θέλει να συναναστραφεί και να παίξει μαζί του. Όπως και ότι πάντα προσεγγίζουμε έναν σκύλο με σεβασμό.

Οι εθελόντριες της AnimAid Animal Rescue επισκέπτονται κάθε εβδομάδα τον χώρο φιλοξενίας και ανοίγουν την πόρτα της «φυλακής» (κλουβί) του Αλφρέδο. Εκείνος, όλος χαρά που τις βλέπει, απολαμβάνει την ελευθερία του στον περιβάλλοντα χώρο, τρέχει, επιθυμεί έντονα τα χάδια και το παιχνίδι μαζί τους.

Η προσωπικότητά και οι ανάγκες του

«Του αρέσει να τρέχει, να του πετάς μπαλάκια και πάντα επιστρέφει, τρέχοντας στην αγκαλιά σου. Επιζητά την επιβεβαίωση σου. Είναι να σου λέει: «Κοίτα τι έκανα!», περιγράφει η κα Τζανιδάκη.
Αναφέρει ότι, με τη βοήθεια εκπαιδεύτριας, δουλεύουμε συμπεριφορές του Αλφρέδο, ώστε να ελέγχει την παρορμητικότητά του, όπως το να μην πηδά επάνω σε ανθρώπους, ενώ περπατάει με λουρί.

Κάνει με μεγάλη προθυμία τις ασκήσεις βασικής εκπαίδευσης, που του διδάσκει η εκπαιδεύτριά του με «όπλο» της, αρχικά, τις λιχουδιές. Έχει δεθεί πολύ μαζί της και είναι άριστος μαθητής.

Μέχρι στιγμής έχει μάθει το «Έλα» και το «Κάτσε». Βεβαίως, και το όνομά του.

«Ο Αλφρέδο είναι ένα δυνατό και δραστήριο «αγόρι», που χρειάζεται την κατάλληλη σωματική και πνευματική εκτόνωση για την ηλικία του. Δηλαδή, έχει ανάγκη να πηγαίνει βόλτα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Να του δίνεται η δυνατότητα να ασκείται σωματικά, αλλά και πνευματικά, μυρίζοντας ό,τι… τραβάει η μύτη του. Βεβαίως, πάντα προσέχουμε τι μυρίζει ο σκύλος, μήπως βάλει στο στόμα του κάτι που δεν πρέπει», εξηγεί η εθελόντρια, Λία Τζανιδάκη.

Έτσι, αφού ο Αλφρέδο είναι ένας ενήλικος, δυνατός σκύλος που σφύζει από ενέργεια, ο ιδανικός άνθρωπός του θα ήταν εκείνος που έχει εμπειρία από μεγαλόσωμα σκυλιά. Μία οικογένεια, όπως λέει η εθελόντρια, που εάν έχει παιδιά, θα ήταν προτιμότερο να είναι άνω των 12 ετών, καθώς είναι ένας σκύλος με περίσσια ενεργητικότητα και παιχνιδιάρης.

Εννοείται ότι, όποιος υιοθετήσει τον Αλφρέδο, όπως υπογραμμίζει η κα Τζανιδάκη, θα έχει κάθε βοήθεια από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, AnimAid Animal Rescue, και από την εκπαιδεύτρια, με την οποία συνεργάζεται. Έτσι, ώστε να τον ενημερώσουν για τον χαρακτήρα, τις ιδιαιτερότητες και ό,τι άλλο επιθυμεί να μάθει ο ενδιαφερόμενος για εκείνον.

Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει τον Αλφρέδο, μπορεί να καλέσει στο 6947.903.110 ή στο 6932.578.700.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024