Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διανομέας πηγαίνει παραγγελία σε καταφύγιο ζώων και καταλήγει να υιοθετεί ένα γλυκύτατο σκύλο

Διανομέας πηγαίνει παραγγελία σε καταφύγιο ζώων και καταλήγει να υιοθετεί ένα γλυκύτατο σκύλο

«Αμέσως έπαιξε με την κόρη μου. Ήταν πολύ ευαίσθητος και ευγενικός», δήλωσε.

Ο οδηγός διανομής τροφίμων Alan Moncayo είχε την κόρη του μαζί του όταν άφησε μια παραγγελία στο καταφύγιο ζώων της κομητείας Fairfax στο Lorton, Va.

Ο Moncayo, ένας ανύπαντρος πατέρας, πήρε την 5χρονη Sabrina μαζί του για την παράδοση, σκεπτόμενος ότι θα αφιέρωνε μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

«Μπορεί να είναι δύσκολο να υιοθετηθούν κάποια από τα μεγαλύτερα σκυλιά, καθώς υπάρχει έλλειψη προσιτής στέγασης και προσιτής κτηνιατρικής περίθαλψης»

Αλλά καθώς ο Moncayo πλησίαζε το καταφύγιο στις 10 Φεβρουαρίου, εντόπισε ένα γλυκό σκυλάκι να τον κοιτάζει από το μπροστινό παράθυρο. Ο Jihoo του θύμισε τον αείμνηστο σκύλο του, τον Rusty, ο οποίος το έσκασε πριν από σχεδόν 30 χρόνια.

«Είναι ίδιοι», δήλωσε ο Moncayo, 51 ετών. «Ο Rusty είχε ακριβώς το ίδιο ανάστημα και την ίδια σωματική διάπλαση».

«Adoption Bowl»

Παρόλο που η κόρη του τον παρακαλούσε να πάρει ένα σκύλο, ο Moncayo είπε ότι «όντας μέλος μονογονεϊκής οικογένειας και με τον πληθωρισμό να βρίσκεται στα ύψη … δεν είναι μέσα στον προϋπολογισμό μου να πληρώσω για ένα σκύλο».

Ο Moncayo λάτρεψε το καφέ και άσπρο τρίχωμα του Jihoo, τα μεγάλα του μάτια και τις φακίδες στη μουσούδα του

Αλλά το σκυλάκι που ήταν μπροστά στο παράθυρο τον κέρδισε.

Αφού έκανε την παράδοσή του, ο Moncayo ρώτησε το προσωπικό αν ο ίδιος και η κόρη του μπορούσαν να γνωρίσουν το σκύλο. Με ενθουσιασμό έμαθε ότι διεξαγόταν μια εκστρατεία – ήταν το Σαββατοκύριακο του Super Bowl και το καταφύγιο διοργάνωνε την εκστρατεία «Adoption Bowl», απαλλάσσοντας από τα τέλη υιοθεσίας τα σκυλιά που ήταν 45 κιλά ή μεγαλύτερα.

«Ο στόχος ήταν να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σκυλιά σε σπίτια που θα τα αγαπήσουν», δήλωσε η Rebecca Cavedon, υπεύθυνη επικοινωνίας του Τμήματος Φιλοξενίας Ζώων της κομητείας.

Το προσωπικό του καταφυγίου σύστησε τον Moncayo και τη Sabrina στον Jihoo, ένα 6χρονο πίτμπουλ 65 κιλών.

«Αμέσως έπαιξε με την κόρη μου. Ήταν πολύ ευαίσθητος και ευγενικός», δήλωσε ο Moncayo, σημειώνοντας ότι ο Jihoo φαινόταν επίσης υπάκουος και καλά εκπαιδευμένος. «Αυτός ο σκύλος είναι απίστευτος».

«Φάνηκε αμέσως πως ταιριάζουν μεταξύ τους», δήλωσε ο Cavedon. «Απλά φάνηκε ότι ήταν το τέλειο ταίρι».

Η ιστορία του

Ο Moncayo λάτρεψε το καφέ και άσπρο τρίχωμα του Jihoo, τα μεγάλα του μάτια και τις φακίδες στη μουσούδα του. «Είναι πανέμορφος», δήλωσε ο Moncayo, βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος εργάζεται ως διανομέας.

Φωτογραφία: Fairfax County Animal Shelter

Ο Moncayo συγκινήθηκε επίσης από το παρελθόν του σκύλου.

Ο Jihoo παραδόθηκε από τους ιδιοκτήτες του τον περασμένο Ιούνιο και βρισκόταν στο καταφύγιο για περισσότερες από 240 ημέρες. Κατά μέσο όρο, τα σκυλάκια μένουν στο καταφύγιο για περίπου 24 ημέρες.

«Οι κηδεμόνες του δεν μπορούσαν πλέον να τον φροντίσουν», δήλωσε η Cavedon, εξηγώντας ότι αν και δεν μπορούσαν να κρατήσουν τον σκύλο, «τον αγαπούσαν πολύ».

«Πάντα μας έλειπε»

Δεδομένου ότι τα μεγάλα σκυλιά είναι γενικά πιο δύσκολο να υιοθετηθούν, είπε η Cavedon, ο Jihoo παρέμεινε στο καταφύγιο για περισσότερο χρόνο από το σύνηθες.

«Μπορεί να είναι δύσκολο να υιοθετηθούν κάποια από τα μεγαλύτερα σκυλιά, καθώς υπάρχει έλλειψη προσιτής στέγασης και προσιτής κτηνιατρικής περίθαλψης», είπε. «Μόνο πέρυσι, είδαμε 30% αύξηση των μεγάλων σκύλων όπως ο Jihoo που περιήλθαν στη φροντίδα μας. Υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη για υιοθεσίες μεγάλων σκύλων».

«Ήταν πολύ ξεχωριστός για όλο το προσωπικό και τους εθελοντές μας», δήλωσε η Cavedon. «Είναι ένα απίστευτα ευγενικό, γλυκό, ευγενικό αγόρι».

«Νιώθουμε σαν μια ολοκληρωμένη οικογένεια τώρα», δήλωσε ο Moncayo. «Πάντα μας έλειπε».

*Πηγή: Washington Post | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Fairfax County Animal Shelter

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024