Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιαπωνία: Σκύλος παίρνει βίζα και το ίντερνετ κουνάει την ουρά του

Ιαπωνία: Σκύλος παίρνει βίζα και το ίντερνετ κουνάει την ουρά του

Μια είδηση από την Ιαπωνία που συνέπεσε σχετικά κοντά με τον σεισμό των 7,6 ρίχτερ που συγκλόνισε την Ιαπωνία, επανήλθε στην επικαιρότητα και μάλιστα κουνάει την ουρά της!

Τον Ιανουάριο, το τμήμα δημοσίων σχέσεων της πρεσβείας του Τόκιο δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια ιστορία σχετικά με τη συνάντηση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ιαπωνία Rahm Emanuel με τον σούπερ σταρ του μπέιζμπολ των Los Angeles Dodgers και τρεις φορές MVP Shohei Ohtani.

Γνωρίζοντας ότι ο σκύλος του Ohtani, ο Dekopin («Decoy»), είναι το πιο πολύτιμο κουτάβι του κόσμου του μπέιζμπολ, οι δημοσιοσχεσίτες της αμερικάνικης πρεσβείας έψαχναν τρόπο για να διασφαλίσουν ότι ο πρέσβης θα ήταν προετοιμασμένος για τη συνάντησή του με τον Ohtani. Μάλλον τα κατάφεραν με την υπερμεγέθη εκτύπωση μιας βίζα για το διάσημο σκυλάκι.

Τα δώρα δεν σταμάτησαν εκεί καθώς ο πρέσβης Emanuel χάρισε στον Ohtani έναν οδηγό των Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ με σελιδοδείκτες για πάρκα φιλικά προς τον σκύλο, ένα φούτερ με κουκούλα σκύλου «ΗΠΑ» και μια «βίζα» για να επιστρέψει ο Decoy και να επισκεφθεί την Ιαπωνία. Ο Ohtani δημοσίευσε επίσης τη βίζα του σκύλου στο Instagram του με 6,9 εκατ. followers, γεγονός που βοήθησε τον λογαριασμό του πρεσβευτή να αποκτήσει περισσότερους από 1.000 followers στις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν.

Η «διπλωματία του μπέιζμπολ» στα καλύτερά της

Βέβαια αυτή ήταν η αρχή, καθώς ο συμπατριώτης του Οχτάνι και συμπαίκτης του στους Dodgers, Yoshinobu Yamamoto, ζήτησε δημοσίως βίζα για τον δικό του σκύλο, τον Mikan. «Αν ο Mikan μπορέσει να αποκτήσει σύντομα βίζα, ελπίζω ότι αυτοί οι δύο σκύλοι του Λος Άντζελες θα μπορέσουν να έχουν πολλά παιχνίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία στο μέλλον», δήλωσε ο Yamamoto.

Παρά τον ανάλαφρο χαρακτήρα των δώρων, ο όρος «διπλωματία του μπέιζμπολ» δημιουργήθηκε ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις ειδικά από την στιγμή που το άθλημα είναι ζωντανό στις ΗΠΑ και τις χώρες που συντηρούσαν στρατό σε αυτές.Ο Ohtani, ο οποίος γεννήθηκε στην Ιαπωνία, εντάχθηκε στους Dodgers με ελεύθερη συνεργασία αυτόν τον χειμώνα με ένα συμβόλαιο-μαμούθ 10 ετών και 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η «βίζα» δείχνει μια φωτογραφία του σκύλου, του οποίου το ιαπωνικό όνομα είναι Dekopin και δίνει την ημερομηνία γέννησής του ως «σκυλίσια χρόνια», ενώ δείχνει ότι ο σκύλος έχει διπλή αμερικανική και ιαπωνική υπηκοότητα. Ο MVP του 2023 υπέγραψε μια αμφιλεγόμενη συμφωνία με τους Dodgers, με την οποία θα αναβάλει 680 εκατομμύρια δολάρια από τα 700 εκατομμύρια δολάρια που του οφείλονται μέχρι το 2034. Τα υπόλοιπα χρήματα θα του καταβληθούν σε μια περίοδο που θα εκτείνεται μέχρι το 2043. Να τους το δώσουμε αυτό: Αν κάποιος ξέρει από καλό μάρκετινγκ, αυτοί είναι οι αμερικανοί.

Sports in

Περιστέρι: Στην καλύτερη πεντάδα του Basketball Champions League ο Ράγκλαντ (pic)

Ο Τζο Ράγκλαντ ψηφίστηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας του Basketball Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2023/24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024