Νίκος Δένδιας: Επισκέφθηκε την φρεγάτα «Ύδρα»
Στην περιοχή των επιχειρήσεων βρίσκεται η φρεγάτα «Ύδρα»
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τη φρεγάτα «Ύδρα», η οποία βρίσκεται εν πλω στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της επιχείρησης EUNAVFOR ASPIDES. Ο υπουργός συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δ. Χούπη και τον Αρχηγό του ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κατάρα,
Νωρίτερα, η φρεγάτα «Ύδρα» του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, απέπλευσε από το λιμάνι του Τζιμπουτί, που βρισκόταν για ανεφοδιασμό και βρίσκεται στην περιοχή των επιχειρήσεων προκειμένου να εκτελέσει αποστολές συνοδείας και προστασίας.
Για ανεφοδιασμό στο Τζιμπουτί
Η ελληνική φρεγάτα βρισκόταν μέχρι την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Τζιμπουτί για ανεφοδιασμό. Κατόπιν τουτού, η ελληνική φρεγάτα «θα συνεχίσει τις αποστολές συνοδείας – προστασίας στην περιοχή των επιχειρήσεων».
Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές από τη Δευτέρα 11 Μαρτίου το ελληνικό πλοίο θα ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα της επιχείρησης EUNAVFOR ΑΣΠΙΔΕΣ, και θα πραγματοποιήσει την πρώτη της αποστολή.
Προετοιμάζεται η φρεγάτα «Ψαρά»
Ακόμη, μέσα στις επόμενες 90 ημέρες, η φρεγάτα «Ύδρα» θα πρέπει να αντικατασταθεί και το πλοίο που θα πάρει τη σκυτάλη θα είναι η φρεγάτα «Ψαρά». Τόσο η φρεγάτα «Ψαρά», όσο κι η «Ύδρα», είναι τα πλοία που κρίθηκαν σε καλύτερη κατάσταση και θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, οι προετοιμασίες στη φρεγάτα «ΨΑΡΑ» έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς και η τοποθέτηση των απαιτούμενων πρόσθετων συστημάτων. Παράλληλα, γίνονται βελτιώσεις και η απαιτούμενη μηχανολογική συντήρηση.
Σημειώνεται ότι μετά από πρόταση του υπουργού Άμυνας στην ΕΕ, το Στρατηγείο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» έχει εγκατασταθεί στη Λάρισα και διοικητής έχει αναλάβει ο υποναύαρχος Βασίλης Γρυπάρης.
- Τραμπ: Ταϊλάνδη και Καμπότζη αποδέχθηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες
- Μονακό – Φενέρμπαχτσε 86-92: Γύρισε το ματς από το -17 και πήρε σπουδαία νίκη στο Πριγκιπάτο
- ΑΑΔΕ: Νέα μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα – Υποχώρησε 61% σε έξι χρόνια
- H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]
- Πετρούτσι για το NBA Europe: «Το πρότζεκτ έχει ήδη ξεκινήσει»
- Ο Λίαμ Νίσον συμμετέχει σε ντοκιμαντέρ για τη διαφθορά στη φαρμακοβιομηχανία και τον βαφτίζουν «αντιεμβολιαστή»



