
Υποψήφιους αστροναύτες ψάχνει η NASA – Ο εξαψήφιος μισθός και οι προϋποθέσεις
Οι υποψήφιοι αστροναύτες της NASA θα επανδρώσουν τις αποστολές Artemis στην Σελήνη και στον Άρη
Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, η NASA ζητά υποψήφιους αστροναύτες για τις επόμενες αποστολές Artemis στην Σελήνη και στον Άρη. Η Αμερικανική Υπηρεσία διαστήματος δημοσίευσε αγγελία με τίτλο «Το Σύμπαν σας καλεί», στην οποία καλεί τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους να υποβάλλουν αίτηση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις βασικές απαιτήσεις εκπαίδευσης και εξειδικευμένης εμπειρίας, δηλαδή να έχουν εργαστεί ως πιλότοι, γιατροί ή και μηχανικοί. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις έχει ανοίξει ενώ η προθεσμία τους λήγει στις 2 Απριλίου.
Δύο χρόνια εκπαίδευση
Οι υποψήφιοι αστροναύτες θα περάσουν περίπου δύο χρόνια εκπαίδευσης σε βασικές δεξιότητες, όπως διαστημικός περίπατος, ρομποτική και ομαδική εργασία. Η θέση εργασίας εδρεύει στο Χιούστον, η αμοιβή ανέρχεται στα 152.000 δολάρια ετησίως και απαιτεί “εκτεταμένα ταξίδια”.
Ο αρχικός μισθός για έναν υποψήφιο αστροναύτη βρίσκεται μεταξύ των δύο υψηλότερων μισθολογικών επιπέδων για ομοσπονδιακές θέσεις εργασίας στην περιοχή του Χιούστον, σύμφωνα με το FederalPay.org, έναν ιστότοπο που χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς υπαλλήλους.
Σημειώνεται δε ότι το 2020, η NASA εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ένα εύρος μισθών που ξεκίναγε από τα 105.000 δολάρια και έφτανε μέχρι και τα 161.000 δολάρια για τους υποψήφιους αστροναύτες.
Δείτε το βίντεο
We’re seeking the next class of @NASA_Astronauts. Candidates could fly on Artemis missions to the Moon and, eventually, Mars. Will you be one of them?
Applications to #BeAnAstronaut are open through April 2, 2024. Start yours at https://t.co/nurYiiWxmx. pic.twitter.com/WsLcSbnrM2
— NASA (@NASA) March 5, 2024
- Οι διαιτητές της 37ης αγωνιστικής – Ο Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Βαλένθια
- Κεσσές: Να κληθούν όλα τα θύματα των υποκλοπών, έχουν υποχρέωση λογοδοσίας – Η έρευνα έως το 2024 ήταν επιπόλαιη
- Με ποιες πληρωμές θα «κλείσει» ο Απρίλιος για τους αγρότες
- Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα, παράγει συνεχώς σκάνδαλα και διαφθορά
- Το συγκινητικό «αντίο» του Πίρλο στον Λουτσέσκου: «Με μεγάλωσες σαν γιο»
- Από το κέφι στην παρακμή – Οι δύο όψεις του αλκοόλ για το μυαλό και το σώμα μας

