Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Open AI: Η εταιρεία που δημιούργησε το ChatGPT ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα

Open AI: Η εταιρεία που δημιούργησε το ChatGPT ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα

Στην πραγματικότητα, το ChatGPT θα μπορούσε τελικά να γίνει ένα λειτουργικό σύστημα για επιτραπέζιους και κινητούς υπολογιστές, καλύπτοντας όλες τις περιπτώσεις χρήσης λογισμικού.

Το chatbot της OpenAI, ChatGPT, είναι αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες επιρροές στην τεχνητή νοημοσύνη (AI). Τώρα η εταιρεία ανακοίνωσε πως αναπτύσσει ένα αυτόνομο σύστημα βοηθού, γνωστό μόνο ως πράκτορα, ικανό να εκτελεί εργασίες με τον έλεγχο της συσκευής ενός χρήστη.

Σύμφωνα με το The Information, το λογισμικό του πράκτορα θα χειρίζεται εργασίες που βασίζονται στο διαδίκτυο, όπως η συλλογή δεδομένων, ο προγραμματισμός, οι αγορές κ.λπ. Ενώ πολλές εταιρείες προσπαθούν να ενσωματώσουν παρόμοια συστήματα στις ιστοσελίδες τους, όπως το Rufus της Amazon, η OpenAI σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα καθολικό ρομπότ που θα βασίζεται σε μια υποδομή παρόμοια με τα προηγούμενα προϊόντα της.

Με τον βοηθό τους να βασίζεται στην τεχνολογία του μεγάλου γλωσσικού μοντέλου (LLM), ο αλγόριθμός του είναι πολύ πιο εξελιγμένος από αυτόν άλλων ανταγωνιστικών συστημάτων. Χρησιμοποιεί τεχνικές βαθιάς μάθησης και μεγάλα σύνολα δεδομένων για να κατανοεί, να συνοψίζει, να παράγει και να προβλέπει νέο περιεχόμενο.

Η ικανότητα του συστήματος πρακτόρων της OpenAI να εκτελεί οποιαδήποτε φυσική λειτουργία μπορεί να εκτελέσει ένας άνθρωπος θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους υπολογιστές.

«Η δημιουργία ενός AI chatbot είναι τόσο εύκολη όσο το να ξεκινήσετε μια συνομιλία, να του δώσετε οδηγίες και επιπλέον γνώσεις και να επιλέξετε τι μπορεί να κάνει, όπως να ψάξει στο διαδίκτυο, να φτιάξει εικόνες ή να αναλύσει δεδομένα», ανέφερε πρόσφατα η εταιρεία στο blog της.

Για παράδειγμα, ένας διάσημος σεφ μπορεί να είναι σε θέση να κατασκευάσει το δικό του chatbot τεχνητής νοημοσύνης που έχει γνώση του προσωπικού του στυλ μαγειρικής και των συνταγών του. Όταν οι θαυμαστές το κατεβάζουν και του κάνουν ερωτήσεις σχετικές με τη μαγειρική, το chatbot θα μπορεί να απαντά με τρόπο συνομιλίας, κάνοντας τους να αισθάνονται σαν να μιλούν με τον πραγματικό σεφ.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το OpenAI σχεδιάζει να επιτρέψει στους δημιουργούς να μοιράζονται τα προσαρμοσμένα chatbots τους με το κοινό μέσω του GPT Store. Ουσιαστικά, αυτό θα είναι η εκδοχή του OpenAI για ένα κατάστημα εφαρμογών, όπου οι πιστοποιημένοι δημιουργοί θα μπορούν να ανεβάζουν τα chatbots τους και να τα διαθέτουν για να τα κατεβάζουν άλλοι χρήστες.

Κατά τους επόμενους μήνες, οι κατασκευαστές θα μπορούν επίσης να κερδίζουν χρήματα ανάλογα με το πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το chatbot τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της  Open AI.

Στην πραγματικότητα, το ChatGPT θα μπορούσε τελικά να γίνει ένα λειτουργικό σύστημα για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, καλύπτοντας όλες τις περιπτώσεις χρήσης λογισμικού.

Μέχρι να γίνει γνωστό τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει η OpenAI με τους αναφερόμενους πράκτορες αυτόνομης δράσης, το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι εικασίες σχετικά με τις πιθανές δυνατότητές τους.

Και αν ψάχνετε υπολογιστή  ή laptop για να φτιάξετε το δικό σας AI chatbot θα τους βρείτε όλους στο SHOPFLIX.gr και θα έρθουν άμεσα και στην ώρα τους στο σπίτι σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένετε.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι ότι το SHOPFLIX κλείνει δύο χρόνια και το γιορτάζει κάθε μέρα με διαφορετικές εκπλήξεις. Τώρα με κάθε παραγγελία σας κάνει δώρο κουπόνι 5€ για την επόμενη σας αγορά! Και το καλύτερο; Οσες φορές και να αγοράσετε… τόσα κουπόνια 5€ θα κερδίσετε!

Και το καλύτερο κάθε μέρα 1 τυχερός κερδίζει δωροκάρτα ίση με την αξία του καλαθιού των αγορών που έχει κάνει από το SHOPFLIX.gr

Εμείς πάντως βρήκαμε τρία κορυφαία laptop για να φτιάξετε το δικό σας AI chatbot.

Laptop HP 15s-eq2037nv 15.6″ FHD Ryzen 3-5300U / 8GB / 256GB SSD / W11 S Snow white GR Πληκτρολόγιο

 Μάθε κάθε λεπτομέρεια… Μεγαλύτερη οθόνη, μικρότερο βάρος Λεπτός, ελαφρύς και σχεδιασμένος για μετακινήσεις. Δείτε τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα έργα σας σε μεγαλύτερο μέγεθος, χάρη στην οθόνη με πλαίσιο micro-edge 6,5 mm.
Αξιόπιστη απόδοση Αντεπεξέλθετε ακόμα και στην πιο πολυάσχολη ημέρα, με την απόδοση ενός αξιόπιστου επεξεργαστή. Αποθηκεύστε περισσότερα από όλα αυτά που αγαπάτε, χάρη στον άφθονο χώρο αποθήκευσης για όλες τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα έγγραφά σας.
Περισσότερη αυτονομία, μεγαλύτερη ταχύτητα Χάρη στην μπαταρία μεγάλης διάρκειας και την τεχνολογία HP Fast Charge, μπορείτε να εργάζεστε, να παρακολουθείτε ό,τι θέλετε και να παραμένετε συνδεδεμένοι όλη μέρα. Το ενσωματωμένο touchpad ακριβείας, υποστηρίζει πολλαπλές κινήσεις αφής.

Laptop Acer Nitro 5 Gaming AN515-45 Ryzen 5-5600H / 8GB / 512GB / GeForce RTX 3050

Ο λεπτός και ισχυρός φορητός υπολογιστής Acer Nitro 5 AN515-45 προσφέρει επεξεργαστική ισχύ που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας για ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών και για ατελείωτο gaming.
Ο επεξεργαστής Ryzen 5 5600H χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική Zen 2 και διαθέτει βασική συχνότητα λειτουργίας 3,3 GHz και μέγιστη συχνότητα boost έως 4,2 GHz. Επιπλέον, διαθέτει 3MB L2 Cache και 16MB L3 Cache, καθώς και 6 πυρήνες και 12 threads, προσφέροντας εξαιρετική απόδοση για εργασίες και gaming.
Η τεχνολογία Ray Tracing προσομοιώνει τη φυσική συμπεριφορά του φωτός στα παιχνίδια, προσφέροντας ρεαλιστικά γραφικά σε πραγματικό χρόνο.

Apple Macbook Air M1/13.3 Retina/8GB/256GB SSD/Webcam/Mac OS Space Gray GR Keyboard 2020

Το λεπτεπίλεπτο και εξαιρετικά ελαφρύ MacBook Air μπορεί να κάνει τα πάντα καθώς έχει βελτιστοποιηθεί με 3,5 φορές ταχύτερο επεξεργαστή, 5 φορές ταχύτερη κάρτα γραφικών ενώ η προηγμένη Neural Engine εγγυάται 9 φορές ταχύτερο machine learning. Με μεγαλύτερη διάρκεια μπαταριάς για έως και 18 ώρες αναπαραγωγής μουσικής και αθόρυβη λειτουργία χωρίς ανεμιστήρα εγγυάται υψηλές επιδόσεις που υπερβαίνουν κάθε προσδοκία.

Το MacBook Air με M1 είναι ένα εξαιρετικό φορητό laptop. Είναι επιδέξιο και γρήγορο, με αθόρυβη σχεδίαση χωρίς ανεμιστήρα και όμορφη οθόνη Retina. Χάρη στο λεπτό προφίλ και την μπαταρία που διαρκεί όλη μέρα, το Air είναι πανάλαφρο και πολύ γρήγορο.

Το M1 είναι πρώτο chip που σχεδιάστηκε ειδικά για τον Mac. Το Apple silicon ενσωματώνει τη CPU, την GPU, το Neural Engine, το I/O και πολλά ακόμη σε ένα μόνο μικροσκοπικό chip. Χάρη στον απίστευτο αριθμό των 16 δισεκατομμυρίων τρανζίστορ, το M1 προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, προσαρμοσ­μένες τεχνολογίες και απίστευτη απόδοση ισχύος—μια σημαντική πρόοδος για το Mac.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024