Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γραφείο στο σπίτι: 6 tips διακόσμησης για… σικάτη συγκέντρωση

Γραφείο στο σπίτι: 6 tips διακόσμησης για… σικάτη συγκέντρωση

Φτιάξτε έναν χώρο προσαρμοσμένο στα δικά σας μέτρα

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε για να επανέλθει η δημιουργική σας διάθεση και η παραγωγικότητά σας είναι ένα νέο περιβάλλον;

Αν εργάζεστε σε ένα γραφείο, συχνά δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να αλλάξετε. Το ενιαίο χρώμα είναι λευκό ή γκρι και τα γραφεία δεν προσφέρουν πολλή έμπνευση. Όλοι χρειαζόμαστε ένα τηλέφωνο και έναν υπολογιστή, ή laptop αλλά ένα βαρετό γραφείο είναι απλά καταθλιπτικό.

Αν όμως έχετε την τύχη να εργάζεστε από το σπίτι ή έχετε τη δυνατότητα να αναβαθμίσετε το περιβάλλον εργασίας σας

Το πρώτο βήμα για την ανανέωση του γραφείου σας στο σπίτι είναι να απαλλαγείτε από την ακαταστασία που έχει συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από παλιά περιοδικά και εφημερίδες μέχρι άδεια ποτήρια καφέ και χρησιμοποιημένα τετράδια. Αν έχετε διακοσμητικά αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε ή δεν χρειάζεστε, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Μόλις αποσυμφορήσετε το χώρο σας, θα εκπλαγείτε από το πόσο πιο ανοιχτός και φιλόξενος θα φαίνεται.

Εργονομικά έπιπλα

Σκεφτείτε την εργονομία της εγκατάστασης του γραφείου σας στο σπίτι . Η καρέκλα, το γραφείο και η οθόνη του υπολογιστή σας θα πρέπει να ρυθμιστούν ώστε να προάγουν την καλή στάση του σώματος και να μειώνουν τον κίνδυνο δυσφορίας ή καταπόνησης. Εάν είναι απαραίτητο, επενδύστε σε εργονομικά έπιπλα για να εξασφαλίσετε έναν άνετο και παραγωγικό χώρο εργασίας.

Προσθέστε λίγο πράσινο

Ένας άλλος τρόπος για να ανανεώσετε τη διακόσμηση του γραφείου σας στο σπίτι είναι να προσθέσετε λίγη πρασινάδα. Τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα και μπορούν επίσης να προσθέσουν μια πινελιά χρώματος στο χώρο σας. Τα φυτά μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να ηρεμήσουν τα μάτια σας μετά από ώρες παραμονής μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Αλλάξτε τον φωτισμό σας

Εάν συχνά βρίσκεστε να εργάζεστε μέχρι αργά τη νύχτα, τότε είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλό φωτισμό στο γραφείο σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε την καταπόνηση των ματιών και μπορεί επίσης να κάνει τον χώρο σας να μοιάζει πιο φιλόξενος. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μια λάμπα στο γραφείο σας ή να επενδύσετε σε μερικά φωτιστικά καλής ποιότητας.

Προσθέστε μερικά έργα τέχνης

Αν ψάχνετε έναν τρόπο για να εξατομικεύσετε τον χώρο σας, τότε σκεφτείτε να προσθέσετε κάποια έργα τέχνης στους τοίχους σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από οικογενειακές φωτογραφίες μέχρι πίνακες και εκτυπώσεις που αγαπάτε. Η προσθήκη έργων τέχνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το γραφείο σας να μοιάζει περισσότερο δικό σας.

Δοκιμάστε μια νέα ταπετσαρία

Αν αισθάνεστε πραγματικά τολμηροί, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια νέα ταπετσαρία ή χρώμα. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να ανανεώσετε το γραφείο του σπιτιού σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Απλά φροντίστε να επιλέξετε χρώματα που σας ηρεμούν και που δεν θα σας αποσπούν την προσοχή από τη δουλειά σας. Κάποια χρώματα όπως το πράσινο και το μπλε, για παράδειγμα, είναι ηρεμιστικά, ενώ το κίτρινο και το κόκκινο μπορεί να προκαλέσουν άγχος.

Ο,τι και αν ψάχνετε για τη διακόσμηση και τον εξοπλισμό του γραφείο σας θα τα βρείτε στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτά που ταιριάζουν στον δικό σας χώρο και θα τα παραβάλετε εύκολα, στην ώρα τους στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι ότι το SHOPFLIX κλείνει δύο χρόνια και το γιορτάζει κάθε μέρα με διαφορετικές εκπλήξεις. Τώρα με κάθε παραγγελία σας κάνει δώρο κουπόνι 5€ για την επόμενη σας αγορά! Και το καλύτερο; Οσες φορές και να αγοράσετε… τόσα κουπόνια 5€ θα κερδίσετε!

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024