Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να γιατί το βάρος σου αυξάνεται στη διάρκεια της νύχτας

Να γιατί το βάρος σου αυξάνεται στη διάρκεια της νύχτας

Υπάρχουν πολυάριθμοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να πιστεύετε ότι ως εκ θαύματος πήρατε βάρος σε μια νύχτα.

Το να βλέπετε τον δείκτη στη ζυγαριά να ανεβαίνει, έστω και λίγο, μπορεί να αποθαρρύνει, να αναστατώσει και να πτοήσει οποιονδήποτε προσπαθεί να χάσει βάρος ή να διατηρήσει σε συγκεκριμένα επίπεδα το βάρος του.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να δείτε είναι μια απροσδόκητη αύξηση του βάρος σας, αφού έχετε ακολουθήσει με συνέπεια μια υγιεινή διατροφή και μια ρουτίνα άσκησης, ειδικά όταν εργάζεστε προς έναν στόχο. Είναι ζωτικής σημασίας να έχετε κατά νου ότι το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του βάρους σας είναι βάρος νερού και όχι λιπώδης ιστός.

Υπάρχουν πολυάριθμοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να πιστεύετε ότι ως εκ θαύματος πήρατε βάρος σε μια νύχτα.

Καταναλώσατε περισσότερο νάτριο από το συνηθισμένο

Αν καταναλώνετε περισσότερο νάτριο από ό,τι συνήθως, το σώμα σας θα συγκρατήσει περισσότερο νερό. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε το αλάτι. Το αλάτι είναι ένας σημαντικός ηλεκτρολύτης που χρειάζεται το σώμα σας. Αυτό είναι εξαιρετικά συνηθισμένο όταν βγαίνετε έξω για φαγητό. Συνήθως, τα εστιατόρια προσθέτουν περισσότερο αλάτι.

Κάνετε μια σκληρή προπόνηση

Έχετε πάρει ποτέ βάρος μετά από μια προπόνηση; Ή μήπως αρχίσατε να παίρνετε βάρος μόλις αρχίσατε να γυμνάζεστε; Αν ναι, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Το σώμα σας ανακάμπτει από τα μικροτραύματα και την καταπόνηση των μυών σας. Δεν χρειάζεται να φρικάρετε. Συνεχίστε την προπόνηση με τα αγαπημένα σας όργανα γυμναστικής.

Επιλέξετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Αν δεν έχετε χρόνο για να επισκεφθείτε ένα γυμναστήριο μπορείτε να μετατρέψετε το σπίτι σας σε αίθουσα γυμναστικής. Τόσο ο διάδρομος της γυμναστικής Cecotec DrumFit WayHome 600 όσο και ο διάδρομος γυμναστικής Horizon Fitness T-R01 είναι αναδιπλούμενοι για εύκολη αποθήκευση και εξοικονόμηση χώρου.

Αν θέλετε δε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και να αυξήσετε την αερόβια ικανότητα σας ιδανικά είναι το ποδήλατο γυμναστικής Crown BB801BS Όρθιο Μαγνητικό, αλλά και η πεταλιέρα Mini Bike Αναδιπλούμενο Μαγνητικό Χειροκίνητο.

Ολα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα όργανα γυμναστικής θα τα βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτά που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες και όλα θα έρθουν στην ώρα τους στην πόρτα σας σε όποιο σημείο και αν μένετε.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι ότι το SHOPFLIX κλείνει δύο χρόνια και το γιορτάζει κάθε μέρα με διαφορετικές εκπλήξεις. Τώρα με κάθε παραγγελία σας κάνει δώρο κουπόνι 5€ για την επόμενη σας αγορά! Και το καλύτερο; Οσες φορές και να αγοράσετε… τόσα κουπόνια 5€ θα κερδίσετε!

Φάγατε περισσότερους υδατάνθρακες

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, δεν είναι δύσκολο να φάτε περισσότερους υδατάνθρακες. Όταν τρώτε περισσότερους υδατάνθρακες, το σώμα σας συγκρατεί περισσότερο βάρος νερού. Κάθε 1 γραμμάριο υδατάνθρακα απαιτεί 3-4 γραμμάρια νερού για την επεξεργασία και την αποθήκευσή του. Αυτό δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας.

Ορμονικές αλλαγές

Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών παρουσιάζει κατακράτηση νερού κατά τη διάρκεια και πριν από την περίοδό τους. Το φούσκωμα, τα προβλήματα υγείας του εντέρου και οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να σας κάνουν να κρατάτε περισσότερο βάρος νερού. Το βάρος του νερού συνήθως καταλαγιάζει μετά την περίοδό σας.

Η ποιότητα του ύπνου

Ο ύπνος μπορεί να παίξει ρόλο στην κατακράτηση νερού. Αν έχετε κακό ύπνο, είτε πρόκειται για την ποιότητα είτε για την ποσότητα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το σωματικό σας βάρος είναι υψηλότερο. Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν προκαλεί ανησυχία.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024