Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις ώρες προκαταρκτικά και μαζικά όργια εν κινήσει - Αυτή είναι η σεξουαλική ζωή των ζώων

Τρεις ώρες προκαταρκτικά και μαζικά όργια εν κινήσει – Αυτή είναι η σεξουαλική ζωή των ζώων

Ας μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι και οι άνθρωποι είναι ζώα, και το σεξ μάς μεταμορφώνει και μας κάνει πιο... ζωώδεις

Τα ζώα παίρνουν περίεργες πόζες, τραγούδησε κάποτε ο Prince και μια νέα έρευνα τον επιβεβαιώνει. Μια επιστημονική έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, η οποία περιγράφει λεπτομερώς πώς οι νυχτερίδες σεροτίνης επιτελούν μη διεισδυτικές σεξουαλικές τελετουργίες σε μια… ολλανδική εκκλησία, εγείρει κάθε είδους ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με το τι κάνουν τα ζώα για την απόλαυση ή τη μετάδοση των γονιδίων τους.

Οι νυχτερίδες παρουσίασαν το πρώτο παράδειγμα – που γνωρίζουμε – θηλαστικών που ζευγαρώνουν χωρίς διείσδυση. Οι επιστήμονες έχουν εδώ και καιρό προβληματιστεί από το γεγονός και τώρα πιστεύουν ότι το σπέρμα μεταφέρεται απλώς με την επαφή με το αιδοίο, σημειώνεται σε άρθρο του Guardian για την ενδιαφέρουσα σεξουαλική ζωή των ζώων.

Παρίτι είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων να φανταζόμαστε ότι έχουμε το μονοπώλιο στις εφευρετικές μεθόδους σεξουαλικής επαφής, τα κητώδη είναι ιδιαίτερα δημιουργικά και ποικιλόμορφα όσον αφορά το σεξ: έχοντας μεγάλο εγκέφαλο και εξειδικευμένες τακτικές αναζήτησης τροφής, σημαίνει ότι πρέπει να βρουν κάτι να κάνουν με τον… ελεύθερο χρόνο τους.

Τα δελφίνια είναι γνωστό ότι ζευγαρώνουν έως και τρεις φορές μέσα σε πέντε λεπτά με μεγάλη ταχύτητα καθώς κολυμπούν μαζί, συχνά σε μεγάλους αριθμούς – ένα είδος μαζικού οργίου εν κινήσει.

Δελφίνια ζευγαρώνουν

Εθισμένα στα σεξουαλικά παιχνίδια τα δελφίνια

Τα δελφίνια φαίνεται να είναι εθισμένα στα σεξουαλικά παιχνίδια, και τα αρσενικά έχουν παρατηρηθεί να… εισάγουν τα πέη τους στις οπές των καρχαριών, στο κενό μεταξύ του σώματος και του κελύφους χελωνών, ακόμη και σε νεκρά ψάρια!

Οι μεγαλύτεροι κητοειδείς συγγενείς τους είναι εξίσου περιπετειώδεις. Οι επιστήμονες έχουν παρακολουθήσει, από τις ακτές του Κέιπ Κοντ, κοπάδια φαλαινών του βόρειου Ατλαντικού που απειλούνται με εξαφάνιση – ογκώδη ζώα μήκους 18 μέτρων – να επιδίδονται σε ερωτικά παιχνίδια για τρεις ή περισσότερες ώρες.

Αντιφατικά, τουλάχιστον για εμάς, η πιο εκπληκτική πτυχή είναι ότι μπαίνουν σε ρηχά νερά για να το κάνουν αυτό, αγγίζοντας η μία την άλλη με τα ελαστικά πτερύγια. Είναι μια επίδειξη που μοιάζει αρκετά ειδυλλιακή, μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι, στην αποφασιστικότητά τους να μεταδώσουν τα γονίδιά τους, δύο αρσενικά ταυτόχρονα θα εισέλθουν σε ένα θηλυκό.

Τα αρσενικά διαθέτουν τους μεγαλύτερους όρχεις, που ζυγίζουν σχεδόν έναν τόνο, από κάθε άλλο ζώο στη γη – τα πέη τους έχουν μήκος έως και τρία μέτρα.

Μετά τα πρωτεύοντα θηλαστικά, οι φάλαινες και τα δελφίνια είναι τα πιο κοντινά μας από εξελικτική άποψη. Ο Herman Melville σημείωσε στο Moby-Dick (ως χιουμορίστας, δεν μπορεί να αγνοούσε εντελώς τη διπλή σημασία του τίτλου του) ότι σε αντίθεση με σχεδόν κάθε άλλο ζώο, οι φάλαινες ζευγαρώνουν πρόσωπο με πρόσωπο.

Το έθεσε ντροπαλά, για να μην κοκκινίσουν οι βικτοριανοί αναγνώστες του: «Όταν ξεχειλίζουν από αμοιβαία εκτίμηση, οι φάλαινες χαιρετούν πιο ανθρώπινα».

Φάλαινες του Βόρειου Ατλαντικού την ώρα της ερωτικής δράσης

Συχνή η ομοφυλοφιλία στις αρσενικές φάλαινες

Τα κητώδη, όπως και τα πρωτεύοντα θηλαστικά, εκφράζουν επίσης την ομοφυλοφιλία τους εύκολα και συχνά.

Οι αρσενικές φάλαινες – δολοφόνοι (όρκα) κάνουν τακτικά σεξ μεταξύ τους, προφανώς κάνοντας πρόβες για το ζευγάρωμα με θηλυκά. Τι γνωρίζουμε όμως;

Ο διάσημος ερευνητής των φαλαινών – δολοφόνων, Dr. Lance Barrett-Lennard, έχει καταγράψει ότι, κατά τη διάρκεια 126 ταξιδιών, παρατηρήθηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία ομοφυλοφιλική συμπεριφορά, ενώ ετεροφυλόφιλη συνεύρευση παρατηρήθηκε σπάνια. Φαίνεται ότι η ομοφυλοφιλία είναι ο κανόνας όταν πρόκειται για φάλαινες.

Οι σπερματοφάλαινες συχνά αγγίζουν η μία την άλλη με τα θωρακικά ή ραχιαία πτερύγιά τους, όταν συγκεντρώνονται σε κοινωνικά ενεργές ομάδες. Όμως τα ώριμα αρσενικά χρησιμοποιούν επίσης τα πέη (που κανονικά μπαίνουν, σε κατάσταση αφυδάτωσης, σε μια σχισμή στην κοιλιά τους) ως κοινωνικά εξαρτήματα, προφανώς για να χαιρετήσουν ή για να «αγκιστρώσουν» άλλες, νεότερες φάλαινες, ενδεχομένως τους απογόνους τους, με αυτά, ως ένα είδος αγκαλιάς.

Η θάλασσα είναι ο αρχέγονος τόπος από τον οποίο προήλθαμε, και όλο και περισσότερο συνειδητοποιούμε ότι δεν είναι απαραίτητο πως εμείς οι άνθρωποι είμαστε το αποκορύφωμα της εξέλιξης. Τα χταπόδια, για παράδειγμα, αντιπροσωπεύουν ένα εναλλακτικό κλαδί του εξελικτικού δέντρου.

Πώς είναι το σεξ για ένα ζώο, του οποίου καθένα από τα χέρια περιέχει έναν εγκέφαλο και το οποίο μπορεί να λειτουργεί σχεδόν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο; Ίσως τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Χοκουσάι δημιούργησε αυτή την αξέχαστη εικόνα του διαειδικού σεξ μεταξύ ανθρώπου και χταποδιού με αυτά τα ερευνητικά, διεισδυτικά πλοκάμια.

Το διάσημο έργο του Χοκουσάι

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024