Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Παγίδα θανάτου τα γήπεδα padel για τα πουλιά

Ισπανία: Παγίδα θανάτου τα γήπεδα padel για τα πουλιά

Καμπανάκι κινδύνου για τα γήπεδα με τα γυάλινα τοιχώματα.

Ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων αλλά και εισαγγελείς στην Ισπανία έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τον μεγάλο αριθμό πτηνών που άφησαν την τελευταία τους πνοή πετώντας μέσα στα γήπεδα padel με γυάλινα τοιχώματα.

Το padel, ένα εξαιρετικά δημοφιλές άθλημα στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου, είναι ένα μείγμα τένις και σκουός, παίζεται σε ομάδες των δύο ατόμων σε ένα γήπεδο που συνήθως περιβάλλεται από γυάλινους τοίχους.

H SEO/Birdlife

Η ισπανική ομάδα προστασίας της φύσης SEO/Birdlife προειδοποιεί σε μια πρόσφατη εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού ότι τα γήπεδα padel, όπως και όλες οι γυάλινες κατασκευές, αποτελούν «εμπόδιο» για τα πουλιά που τους είναι αδύνατο «να αναγνωρίζουν την απειλή» παρά την ιδιαίτερα ανεπτυγμένη όρασή τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα πουλιά να συγκρούονται τακτικά με τους γυάλινους τοίχους του γηπέδου.

Η ομάδα δήλωσε ότι βρίσκει τακτικά νεκρά χελιδόνια, κοτσύφια και φαλαρίδες στους πέριξ των γηπέδων padel.

Το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως στα νεαρά πουλιά και «επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια των μεταναστευτικών περιόδων» κυρίως επειδή τα γήπεδα padel συχνά κατασκευάζονται στα περίχωρα των πόλεων και των χωριών όπου υπάρχει περισσότερη άγρια ζωή.

Η Ισπανία θεωρείται η πατρίδα του επαγγελματικού padel

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έχουν καταθέσει αρκετές αγωγές τα τελευταία χρόνια στα ισπανικά δικαστήρια σχετικά με το πρόβλημα, οδηγώντας την εισαγγελία να εξετάσει αν τα γήπεδα padel παραβιάζουν έναν νέο νόμο για την καλή διαβίωση των ζώων που τέθηκε σε ισχύ στην Ισπανία τον Σεπτέμβριο.

Το padel δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στο Μεξικό. Η Ισπανία θεωρείται η πατρίδα του επαγγελματικού padel και περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται με το άθλημα. Η χώρα φιλοξενεί πάνω από 15.000 γήπεδα padel.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024